Manusi din latex, nitril sau vinil? Care sunt cele mai potrivite domeniului tau de activitate

Manusile de unica folosinta se regasesc in foarte multe domenii de activitate, inclusiv in propria gospodarie, folosite pe post de accesorii de menaj. Printre cele mai folosite sunt manusile din latex, nitril si vinil. Alegerea corecta nu este deloc simpla deoarece manusile trebuie sa ofere protectie garantata, dar si o buna dexteritate. Daca inca nu stii ce tip de manusi sunt potrivite pentru tine sau domeniul tau de activitate, continua sa citesti acest articol.

Manusi din latex

Manusile din latex sunt realizate din cauciuc biodegradabil, natural. Spre deosebire de restul manusilor, cele din latex reprezinta cea mai buna alegere din punct de vedere al confortului, calitatii si dexteritatii.

Domenii de activitate in care se folosesc manusile din latex: agricultura, gradinarit, constructii, industria mobilei, transporturi, service-uri auto, domeniul medical.

Pe langa latex, manusile mai au in componenta lor si alte materiale precum bumbac si polyester pentru un plus de durabilitate si confort. Totodata, printre cele mai importante avantaje ale manusilor din latex se numara: rezistenta crescuta la rupere sau intepare, asigurarea aderentei, protejarea impotriva taieturilor.

Manusi din nitril

Manusile din nitril sunt realizate din cauciuc sintetic si reprezinta o buna alternativa pentru persoanele alergice la latex.

Domenii de activitate: industria alimentara, manipularea si prelucrarea produselor, medicina, saloane de infrumuetare, cabinete stomatologice.

Manusile din nitril ofera protectie impotriva substantelor chimice si dermatitei.

Manusi din vinil

Manusile din vinil sunt utilizate, de regula, pentru procesarea si manipularea alimentelor. De asemenea, sunt tot mai intalnite si in saloanele de infrumusetare, de masaj si in cabinetele medicale.

Manusile din vinil reduc riscul de aparitie a leziunilor si mai mult decat atat, previn reactiile alergice la diverse substante periculoase pentru piele. Ca si in cazul manusilor din latex, cele din vinil se gasesc in mai multe variante precum: pudrate cu amidon de porumb sau nepudrate pentru persoanele alergice.

Manusi din latex – proprietati

  • Manusile sunt rezistente si durabile, deci isi pastreaza integritatea si au o buna rezistenta la rupere;
  • Dispun de senzitivitate atunci cand lucruri implica manevrarea obiectelor mici;
  • Ofera confort si se fixeaza foarte bine – Manusile din latex au un grad mare de elasticitate, deci iau forma mainii utilizatorului si se fixeaza foarte bine;

In concluzie, alegerea unor manusi de unica folosinta trebuie tratata cu seriozitate. Inainte de toate, acestea trebuie sa garanteze protectie pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.