La ce trebuie sa fii atent cand apelezi la refinantarea unui credit

Atunci cand intra in imposibilitatea de a achita ratele la un imprumut bancar, oamenii sunt pusi in situatia de a alege o varianta de iesire din impas. Refinantarea unui credit este solutia, dar in acest caz vor trebui sa fie atenti la mai multe aspecte, pentru a avea parte de o experienta favorabila.

Ce este, de fapt, refinantarea?

Refinantarea unui credit presupune rambursarea anticipata a creditului actual prin obtinerea altui credit care sa-i acopere costurile. Mai exact, se iau bani printr-un credit nou, pentru a scapa de altul. Aceasta decizie este una buna doar in cazul in care acest al doilea imprumut ofera avantaje fata de primul, adica rate mai mici sau o suma de bani care poate fi folosita dupa bunul plac.

Atunci cand se orienteaza catre institutiile bancare in vederea refinantarii multi oameni sunt respinsi, iar unul dintre motive ar fi acela ca scoringul de credit este unul slab. Scoringul de credit este un algoritm prin care institutiile financiare determina capacitatea unei persoane de a-si plati obligatiile financiare la datele scadente.

De aceea, multi se intereseaza de un credit rapid online 2022 acordat de institutiile financiare nebancare (IFN). Acestea nu iau in calcul acest criteriu atunci cand acorda imprumuturi, ci au doar cateva criterii de eligibilitate impuse pentru solicitanti, precum: varsta minima de 18 ani impliniti, domiciliu in Romania, existenta unui venit lunar – salariu, pensie etc. ce poate fi dovedit prin acte, o adresa de e-mail/ un numar de telefon si un cont bancar, in care vor fi virati banii.

Beneficiarii acestor credite rapide trebuie sa fie atenti la urmatoarele aspecte atunci cand se imprumuta pentru a putea achita un alt credit:

 Calculele trebuie facute realist

Pentru ca refinantarea sa faca mai mult bine decat rau, este necesar sa fie cantarita foarte bine aceasta decizie. Se vor pune pe foaie toate costurile, avantajele si dezavantajele unei refinantari si in acest fel se va alege optiunea cea mai potrivita. Solicitantii trebuie sa se asigure ca veniturile lor nete lunare vor acoperi noua rata, mai cu seama atunci cand se doreste si o suma suplimentara.

Atentie la costul total al creditului!

Este stiut faptul ca in cazul creditelor nebancare, dobanzile sunt mai mari fata de cele bancare. Din acest motiv, beneficiarul va plati o suma mai mare fata de cea imprumutata, pentru ca se adauga si valoarea dobanzii. In unele cazuri, acest lucru inseamna ca se va plati chiar mai mult decat dublu pe credit, in functie de suma si de perioada de creditare.

Pe site-urile IFN-urilor se poate afla usor care sunt valorile de rambursat, prin intermediul calculatoarelor de imprumuturi, unde se introduce suma dorita si se vor afisa instantaneu toate detaliile necesare, precum data scadentei, durata creditului, dobanda sau suma totala de plata.

Contractul se citeste cu multa atentie

Pentru a evita anumite situatii neplacute, dar si pentru a sti care le sunt drepturile si obligatiile pe perioada creditului, beneficiarii trebuie sa citeasca atenti contractele de imprumut. Aceasta este una dintre recomandarile principale ale www.CreditRapid.ro. Daca apar intrebari sau nelamuriri, le vor adresa reprezentantilor IFN-ului, astfel incat tot procesul sa fie cat mai clar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.