KIMA- incalzire electrica in pardoseala

Probabil te intrebi care sunt avantajele pe care le ofera incalzirea electrica in pardoseala, acesta fiind un subiect din ce in ce mai discutat in ziua de azi. Cei care isi construiesc o locuinta sau doresc sa schimbe ceva la locuinta lor, apeleaza la incalzirea de acest fel. Pentru a intelege cum functioneaza acest tip de incalzire, trebuie sa cunosti cateva lucruri.

Incalzirea de aceste fel nu este o inventie a tehnologiei moderne, ci romanii se foloseau de incalzirea electrica in pardoseala, inca din cele mai vechi timpuri. Incalzirea prin pardoseala reprezinta un sistem complex de incalzire, acesta fiind bazat pe covoarele electrice sau pe conducte, prin acestea circuland apa calda sau cablurile electrice. Avantajul acestui tip de incalzire este ca ea reprezinta o modalitate excelenta de a incalzi locuinta prin inlocuirea caloriferelor clasice, avantajul acestui mod de incalzire fiind ca incalzirea este una uniforma.

Sistemul de incalzire cu cabluri se proiecteaza astfel incat sa acopere pierderile totale de caldura, oferind un confort termic necesar. Cablurile acestea se pot monta intr-un strat de aproximativ 5 cm de beton. Ele sunt recomandate in special constructiilor noi sau a celor care se afla intr-un anumit stadiu de constructie. Incalzirea de acest fel se poate monta sub orice tip de placare/podea. Aceste cabluri se pot monta si sub parchetul melaminat si stratificat.

Atunci cand va decideti sa apelati la incalzirea electrica in pardoseala de la kima, trebuie sa stiti ca dimensiunea sistemului trebuie calculata cat mai bine. De asemenea, trebuie sa va ganditi si la necesarul de caldura de care aveti nevoie pentru ca fiecare camera are un anumit necesar de caldura. Trebuie sa va mai ganditi si la fluxul termic necesar pe fiecare metru patrat de pardoseala, precum si la suprafata pardoselii incalzitoare.

Mobilierul fix fara picioare trebuie evitat pentru a nu se acumula caldura intr-un anumit punct si a deteriora mobilierul respectiv. Piesele de mobilier nu ar trebui sa iti strice planurile de instalare a sistemului de incalzire prin pardoseala. Specialistii sunt cei care iti pot da aceste sfaturi cu privire la instalarea sistemelor celor mai potrivite pentru tine.

Daca te orientezi catre cablurile incalzitoare, acestea trebuie montate la distante egale intre spire pentru ca ele nu trebuie niciodata sa se suprapuna sau sa se atinga. Vei retine aceasta regula simpla destul de repede pentru ca aceste cabluri incalzitoare vin cu o multime de specificatii tehnice, acestea incluzand regulile de instalare si recomandarile. Senzorii de pe pardoseala sunt montati in tuburi copex obturate la capat, la jumatatea distantei intre doua spire paralele consecutive.

Termostatul joaca si el un rol esential in incalzirea pardoselei, dar daca nu va fi amplasat unde trebuie, acesta va ajunge sa citeasca informatiile eronate. Pozitionarea termostatelor pe perete se face astfel incat acestea sa nu mai fie expuse soarelui. Ca sa pozitionezi cat mai corect termostatul, trebuie sa iei in considerare camerele pe care le folosesti cel mai des, iar in functie de acest lucru sa il amplasezi tinand cont de aceste lucruri importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.