Indicatiile terapeutice in cazul fizioterapiei si procedurile specifice

Exista o paleta diversificata de probleme de sanatate care pot avea nevoie de fizioterapie. De la dureri musculare si articulare, continuand cu durerile de spate, existenta diferitelor traumatisme si leziuni, existenta unor dizabilitati, toate acestea pot avea nevoie de procedurile si abordarile specifice fizioterapiei pentru procesul de recuperare, recastigarea abilitatilor fizice sau in cazul pacientilor care au suferit interventii chirurgicale.

Fizioterapia poate aduce beneficii inclusiv pentru a preveni anumite probleme de sanatate sau pentru a mentine sanatatea optima din punct de vedere fizic. In cadrul procedurilor de fizioterapie Bucuresti sunt utilizate o paleta larga de tehnici si echipamente medicale special concepute. Printre acestea putem aminti, terapia manuala, electroterapia, ultrasunete, laser, TECAR, parafina sau hidroterapia.

Cand sunt necesare procedurile de fizioterapie?

Specialistii in fizioterapie recomanda tehnicile specifice in diferite situatii. Astfel vorbim despre problemele de sanatate la nivelul oaselor, articulatiilor si al tesuturilor moi. In aceste cazuri pacientii se pot confrunta cu dureri de spate, dureri de gat, dureri la nivelul umerilor sau leziuni sportive. Pentru oricare dintre aceste probleme de sanatate fizioterapia se poate dovedi extrem de eficienta.

Fizioterapia este recomandata si pentru probleme la nivelul creierului si al sistemului nervos. Aici vorbim despre persoanele care se confrunta cu probleme de sanatate precum accidentele vasculare cerebrale, scleroza multipla sau boala Parkinson.

Problemele de sanatate la inima si la sistemul circulator pot fi de asemenea tratate cu ajutorul fizioterapiei, mai ales in cazul recuperarii dupa un atac de cord. Si pentru probleme de sanatate la nivelul plamanilor si al sistemului respirator putem regasi beneficii aduse de fizioterapie, mai ales in cazul bolii plumonare obstructive cronice sau in cazul fibrozei chistice.

Interventiile fizioterapeutilor de specialitate ofera diminuarea in cazul durerilor de spate, imbunatatirea mobilitatii fizice si chiar imbunatatirea performantei fizice. De asemenea este imbunatatita calitatea vietii pentru persoanele care se confrunta cu leziuni sau anumite dizabilitati de natura fizica.

Cele mai des utilizate proceduri in fizioterapie Bucuresti

Procedurile si abordarile la care apeleaza fizioterapeutii sunt foarte variate. Cele mai des folosite sunt urmatoarele:

  • Terapia manuala care implica efectuarea masajului medical, exercitiile de „stretching”, acestea fiind benefice pentru majoritatea afectiunilor
  • Exercitiile terapeutice sunt o alta categorie de proceduri foarte frecvent folosite in majoritatea afectiunilor cand se apeleaza la fizioterapeuti
  • Tractiunile reprezinta o abordare folosita in cazul herniei de disc
  • Stimularea electrica (electroterapia) este o alta procedura foarte eficienta in special pentru recastigarea fortei musculare.
  • Terapia cu laser este recomandata mai ales in cazul leziunilor musculare sau ale tesutului conjunctiv
  • Terapia cu ultrasunete folosita pentru leziunile tesutului conjunctiv
  • Terapia rece folosita cu precadere pentru tratarea inflamatiilor sau umflatorilor
  • Terapia calda este utilizata pentru spasmele musculare.

Pentru reusita procedurilor de fizioterapie Bucuresti este nevoie de implicarea pacientului. Este nevoie de o abordare participativa si de educatie medicala prin care pacientul va respecta indeaproape indicatiile fizioterapeutilor.

Toate aceste proceduri sunt puse la dispozitie in cadrul clinicilor de recuperare medicala. Pentru a beneficia de toate aceste proceduri poti apela la Koly Medical. Informatii suplimentare pot fi gasite pe www.kolymedical.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.