Indepartarea urmelor de vopsea si alte imperfectiuni la masini

Petele care pot aparea pe caroseria masinii sunt adesea motive de stres pentru cei mai multi dintre soferi. Fie ca ai parcat masina sub un copac in timpul verii sau ai trecut prea aproape de un stalp vopsit la iesirea din parcare, urmele de masina pot fi indepartate cu putina rabdare.

Poti opta pentru detergenti si solutii speciale pentru curatarea masinii de pete, dar si pentru solutii de urgenta, realizate din amestecuri de substante comune in gospodarie. Iata cateva sfaturi si sugestii:

Indepartarea urmelor de vopsea in urma zgarieturilor

Daca se intampla ca masina sa treaca prea aproape de un stalp, o poarta sau chiar alta masina, zgarieturile superficiale vor avea, de fapt, un strat de vopsea preluat de pe obiectele care au fost atinse prin frecare. Daca a existat un contact redus, nu trebuie sa te ingrijorezi cu privire la adancimea zgarieturilor, fiind suficienta indepartarea urmelor de vopsea.

Inainte de a aplica un strat de substanta pentru curatarea masinii, asigura-te ca zona este curatata si ca indepartezi alte tipuri de impuritati de pe caroserie. Apoi, aplica un strat de produs pe baza de ulei, lubrifiant si aditivi sub forma de spray.

Dupa ce lasi solutia sa actioneze, curata zona cu o carpa curata. Poti lustrui zona afectata de petele de vopsea si de zgarieturi cu cele mai bune masini de lustruit și polis disponibile, care pot face masina sa arate ca noua.

Petele superficiale de vopsea pe care pot fi indepartate si prin solutii alternative, precum aplicarea pastei de dinti si lustruirea suprafetei cu o carpa.

Indepartarea petelor de vopsea exfoliata

Petele de pe masina pot aparea si odata ce vopseaua se exfoliaza. In special pe masinile in culori deschise, pot fi observate mici pete care incep sa-si schimbe intensitatea cromatica. Daca nu intervii, aceste pete pot deveni mai mari si se pot extinde pe o suprafata mai mare pe caroserie.

Petele de vopsea exfoliata pot fi tratate cu ajutorul unui pix pentru corectarea zgarieturilor auto sau cu o solutie speciala precum ceara pentru masina.

Indepartarea petelor de vopsea decolorata

Petele cauzate de decolorarea vopselei masinii sunt cauzate, de obicei, de razele UV, poluare, sarea de pe carosabil din timpul iernii sau excremente de pasari. Odata ce observi astfel de pete deja formate nu exista prea multe solutii pentru a le indeparta, dar poti preveni aparitia acestora prin cateva obiceiuri:

– Parcheaza masina in zone ferite de razele directe ale soarelui, mai ales daca urmeaza sa o lasi in aceeasi pozitie mai multe zile.
– Stabileste un program regulat de curatare a masinii, pentru ca aceasta sa nu fie afectata de substante toxice care pot ajunge pe caroserie.
– Foloseste produse cu substante care ajuta la protectia UV si la degradarea stratului de vopsea.

Indepartarea petelor de grasime de pe vopseaua masinii

Indepartarea petelor de grasime de pe masina poate fi o sarcina complicata, mai ales daca acestea se intind pe suprafete mai mari. Alege un spray degresant puternic, de preferat pentru utilizare auto si aplica-l pe zonele afectate de petele de grasime. Petele de acest tip pot fi de provenienta animala, de la pasarile din copaci, sau din compozitia sevei de copaci lipicioasa.

Ai grija de masina ta si protejeaz-o de petele complicate, care necesita mai mult efort pentru a fi indepartate. Daca te confrunti, totusi, cu astfel de probleme, opteaza pentru produse de calitate si unelte care te ajuta la reconditionarea masinii tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.