Imprumut de la banca sau de la IFN? Ce trebuie sa stii pentru a lua o decizie corecta

Intre creditele bancare si cele nebancare exista cateva diferente semnificative. Insa, fiecare dintre aceste solutii de finantare vine la pachet cu anumite puncte forte. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cateva aspecte care te vor ajuta sa iti dai seama care este cea mai buna solutie pentru tine.

Iti vom explica, pe scurt, in ce constau principalele diferente dintre imprumuturile acordate de banci si cele pe care le poti obtine de la institutiile financiare nebancare (IFN).
Un credit de nevoi personale presupune accesarea unei sume ce poate ajunge, in functie de banca, pana la 150.000 de lei. Mai apoi, vei avea la dispozitie o perioada de panala 60 de luni pentru a achita rate. Totodata, poti opta pentru dobanda fixa sau variabila, respectiv pentru un credit in lei sau in euro.

Un credit rapid sau urgent iti poate oferi o finantare de pana la 20.000 de lei, in functie de IFN-ul la care apelezi. De asemenea, perioada de rambursare difera de la creditor la creditor. De exemplu, unele institutii iti ofera posibilitatea unei rambursari in 3 luni, altele – in pana la 30 de luni. Imprumuturile nebancare au dobanda fixa si sunt acordate doar in moneda nationala.

Avantajele fiecarui tip de credit

Daca alegi sa accesezi un credit de la banca poti beneficia de o serie de avantaje, dupa cum urmeaza:
• Poti imprumuta o suma mai mare decat de la IFN-uri, chiar de pana la 150.000 de lei, urmand sa rambursezi datoria intr-o perioada de pana la 5 ani;

• In cazul in care obtii venituri in euro este mai avantajos pentru tine un imprumut in valuta, pe care il poti accesa de la diverse banci;

• Unele banci nu percep comisioane de analiza sau de administrare;

• Ai posibilitatea de a plati o dobanda redusa fata de cea standard in cazul in care iti muti salariul la banca finantatoare, alegi sa inchei o polita de asigurare de viata ori refinantezi alt imprumut.

In cazul in care optezi pentru un credit nebancar trebuie sa stii ca:

• Unele IFN-uri iti acorda primul imprumut cu dobanda zero, in general in primele 30 de zile;

• Poti indeplini cu usurinta criteriile de eligibilitate, fiind mai simple decat ale bancilor. De exemplu, poti primi resursele financiare de care ai nevoie chiar si daca ai fost raportat la Biroul de Credit pentru intarzieri privind rambursarea altor imprumuturi;

• Procesul de aplicare-aprobare se desfasoara 100% online;

• Anumite institutii financiare nebancare au program de lucru inclusiv sambata si duminica. Astfel, poti obtine un credit rapid sau unul urgent chiar si in weekend.

Cum sa alegi cea mai buna varianta

Indiferent de tipul de imprumut pe care vrei sa il accesezi, iti recomandam sa analizezi mai multe oferte de creditare existente pe piata financiara. Pentru a lua o decizie pe care sa nu ajungi sa o regreti ulterior este important sa te informezi despre costurile practicate de institutiile de finantare – de la dobanzi si comisioane pana la valoarea DAE, aceasta din urma aratandu-ti costul total al fiecarui produs financiar.

Poti face o trecere in revista a tuturor costurilor importante fara sa fii nevoit sa petreci numeroase ore navigand pe site-ul fiecarei banci sau al fiecarui IFN. Tot ce ai de facut este sa accesezi platforma de comparare Sortter care iti prezinta, in mod gratuit si transparent, o serie de oferte avantajoase pentru tine, in functie de suma pe care intentionezi sa o imprumuti.

Vei putea compara cu usurinta creditele si astfel vei putea gasi o solutie financiara echitabila. Totodata, vei putea descoperi si un ghid extrem de util privind accesarea creditelor, astfel incat sa poti lua rapid cea mai buna decizie.

In plus, Sortter iti pune la dispozitie, tot gratuit, si un calculator de credite care te ajuta sa afli instant toate informatii financiare esentiale despre orice imprumut disponibil pe piata autohtona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.