Importanta fotografiilor si a filmarilor in promovarea online a afacerilor

O prezenta solida in mediul online, impreuna cu o strategie de marketing bine pusa la punct, nu trebuie sa lipseasca din portofoliul niciunei afaceri dornice de dezvoltare si de atragerea de clienti noi. In acest sens, fotografiile si filmarile realizate de profesionistii din domeniu joaca un rol important. AGmark iti ofera mai multe detalii despre importanta fotografiilor si a filmarilor pentru promovarea unui brand in mediul online – afla mai multe in continuare!

In prezent, promovarea online atat printr-un site propriu al afacerii, cat si prin conturile de pe diverse retele de socializare, nu trebuie sa lipseasca din nicio strategie de marketing. Stam tot mai mult online, motoarele de cautare fiind aliati de nadejde cand avem nevoie de raspunsuri, iar retelele de socializare prezentandu-ne servicii sau produse noi.

Insa pentru ca un produs sau serviciu sa ajunga la un internaut care ar putea fi interesat de acesta, fiecare afacere trebuie sa se axeze pe continutul de pe site si de pe retelele de socializare. In ceea ce priveste site-ul web, acesta trebuie sa aiba continut de calitate, cu o strategie SEO reusita care sa asigure ca site-ul respectiv este afisat cat mai sus de catre motoarele de cautare, la fiecare cautare relevanta.

Structura site-ului web trebuie sa fie bine gandita, astfel incat sa asigure o trecere clara intre sectiunile-cheie, insa trebuie sa aiba si un design atractiv, cu fotografii si filmari de calitate. Nu in ultimul rand, continutul este fundatia pe care se va baza intreaga strategie de promovare online – pe baza acestuia iti vei consolida prezenta online si atragerea de clienti.

Sa nu uitam insa si de importanta conturilor de pe retelele de socializare (precum Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, LinkedIn, TikTok etc). O campanie de marketing axata pe social media contribuie semnificativ la cresterea expunerii si a vizibilitatii unui brand si la atragerea si fidelizarea clientilor. In acest caz, fotografiile si filmarile sunt in prim plan, iar continutul scris sau audio vine in completarea acestora, cu informatii suplimentare.

Sa ne orientam intai spre serviciile din aria fotografiei comerciale corporate. Pentru a construi si promova un brand, serviciile foto de calitate sunt esentiale. Un fotograf profesionist, care detine experienta in domeniul foto corporate, va sti cum sa isi adapteze tehnica pentru a obtine cadrele potrivite, indiferent de tipul de eveniment, de unghiuri, de dimensiunea spatiului, de lumini sau umbre sau de numarul de persoane implicate. Rezultatele vor consta intr-un album de imagini ideale pentru promovarea unor produse si servicii in mediul online!

In functie de tipul de eveniment si/sau de rezultatele dorite, serviciile foto pentru mediul corporate pot fi utile, printre altele, in urmatoarele situatii:

– evenimente business (conferinte, targuri si expozitii, ceremonii de decernare a premiilor sau de strangere de fonduri, lansare de produse, petreceri si teambuilding-uri) – fotografiile de calitate realizate de un fotograf profesionist te vor ajuta sa elaborezi strategia perfecta de dezvoltare si promovare a imaginii companiei;
– fotografii de produse – pot fi facute in studio-ul foto al unui fotograf sau intr-un context mai liber, pentru a spune povestea produselor si a atrage clientii;
– fotografii imobiliare – acestea necesita echipamente speciale pentru spatiile interioare, precum obiective cu unghi larg, lumini speciale, trepied si aparate foto de inalta rezolutie, pentru a evidentia beneficiile asociate cu spatiozitatea, luminozitatea si armonia unui spatiu;
– fotografii fashion & beauty sau tip portret – fotografii de promovare pentru articole din sfera fashion & beauty, pentru studio-uri de modelling sau, de ce nu, pentru portofoliul personal.

Cat despre filmarile, aici pornim de la o idee simpla si clara: ai nevoie de un cameraman cu experienta pentru servicii de calitate. Indiferent de tipul de eveniment sau de filmare, experienta este esentiala pentru a asigura un rezultat profesionist, satisfacator, iar spre deosebire de materialele foto, in cazul materialelor video se observa mult mai clar diferenta dintre un cameraman profesionist si unul amator – inclusiv de catre clienti. Iar pentru a atrage un client nou, calitatea materialelor de promovare poate fi un aspect important asociat increderii pe care o va avea in brandul respectiv.

Cercetarile au relevat ca un clip de prezentare este de 9 ori mai vizionat decat un text simplu de prezentare, atunci cand ambele sunt prezente in acelasi continut. Printr-un clip video bine realizat se asigura o interactivitate cu clientul si o implicare (chiar emotionala) cu acesta, iar vizibilitatea crescuta poate duce la viralitate, atragand astfel si mai mult un public nou.

Serviciile video realizate de cameramani cu experienta pot fi utile in urmatoarele situatii:
– evenimente corporate sau conferinte – clipurile amatoare, filmate si postate in timp real ajuta la promovarea temporara, insa pentru continut valoros pe termen lung, experienta unui cameraman profesionist va face diferenta;
– clipuri de promovare produse – joaca un rol foarte important pentru promovarea unui brand, gratie vizibilitatii mari pe care o poti avea pe social media, asociind un clip de calitate, bine editat cu o promovare tintita prin cuvinte cheie (cu sau fara hashtags, dupa caz) bine alese;
– spoturi publicitare – pentru a realiza un material profesionist care sa fie promovat la scara larga la televizor sau in mediul online, este obligatoriu sa apelezi la un cameraman cu vasta experienta atat in filmare, cat si in post-editare si efecte;
– filmare cu drona – o tehnica din ce in ce mai populara, ce presupune servicii de filmare la scara larga si rezultate spectaculoase, menite sa impresioneze publicul.

Elementele vizuale (fotografii si filmari) de pe site-ul web pot creste rata de conversie si achizitionare cu pana la 85%, iar cele de pe conturile de social media pot genera cu pana la 65% mai mult engagement cu clientii existenti, dar si cu cei noi.

Combina fotografiile si filmarile realizate de profesionisti cu un continut cu mesaj tintit si cuvinte cheie care sa ajute la promovare din punct de vedere SEO. Apeleaza la serviciile AGmark pentru a te bucura de toate aceste servicii cu un singur clic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.