Greseli frecvente care duc la defectiuni si probleme in cazul termopanelor

Daca in urma cu cateva decenii termopanele erau visul fiecaruia dintre noi, astazi termopanele au devenit o investitie la ordinea zilei. Indiferent daca vorbim despre locuintele personale, spatiile de birouri sau spatiile comerciale, termopanele sunt prezente atat in cazul ferestrelor, cat si in ceea ce priveste usile.

Cu toate ca oamenii s-au obisnuit sa isi monteze termopane, exista anumite greseli care sunt facute frecvent, greseli care duc la defectiuni, probleme si la nevoia de reparatii termopane. In continuare sunt enumerate principalele astfel de greseli.

1. Montajul realizat cu personal necalificat

O prima greseala frecvent facuta de cei care opteaza pentru montarea sau pentru inlocuirea termopanelor este aceea de a apela la personal necalificat pentru montaj. Este foarte important ca ferestrele sau usile de termopan sa fie montate corespunzator. Altfel exista riscul ca izolarea termica sa nu fie la cele mai ridicate standarde, dar si riscul ca in timp sa apara uzura termopanelor.

2. Alegerea celor mai ieftine termopane si accesorii pentru termopane

O a doua greseala des intalnita pentru termopane o reprezinta investitia in cele mai ieftine termopane si accesorii pentru termopane. Cu cat calitatea produselor din tamplarie PVC si aluminiu este mai ridicata, cu atat si costurile cresc.

De asemenea, numarul de foi de sticla influenteaza pretul termopanelor, dar in acelasi timp influenteaza si izolarea termica si fonica oferita de termopane. O investitie initiala mai mare inseamna diminuarea ulterioara a costurilor cu serviciile de reparatii termopane Bucuresti.

3. Omiterea serviciilor pentru mentenanta termopanelor

Faptul ca foarte putina lume apeleaza la serviciile de intretinere pentru termopane completeaza lista greselilor frecvente care duc la defectiuni si la uzura termopanelor. Astfel de servicii presupun reglaje termopane Bucuresti pentru a regla la nivel optim componentele termopanelor, ungerea feroneriei si a garniturilor sau curatarea componentelor. Serviciile de mentenanta vizeaza prelungirea duratei de viata a termopanelor si pastrarea functionalitatii pentru un timp indelungat.

4. Repararea pe cont propriu a termopanelor

Fara doar si poate ca o greseala majora o reprezinta faptul ca multa lume incearca si se ocupa de repararea termopanelor pe cont propriu sau cu ajutorul unor prieteni. Fara a avea cunostintele necesare si echipamentele aferente, riscul de a provoca daune chiar mai mari este foarte ridicat.

In schimb, atunci cand apelezi la firmele de reparatii termopane Bucuresti, poti avea certitudinea faptului ca personalul calificat va identifica exact defectiunea si va gasi cea mai eficienta solutie.

5. Amanarea indelungata a rezolvarii defectiunilor la termopane

Nu in ultimul rand putem aminti in randul greselilor frecvente care duc la defectarea termopanelor amanarea rezolvarii problemelor ivite. Daca se observa faptul ca garniturile sunt dezlipite sau ca anumite piese de feronerie ori manerele nu functioneaza corespunzator, trebuie sa apelezi imediat la o firma pentru reparatii termopane. Amanarea duce la o uzura mult mai mare.

Tine cont de greselile anterior amintite si cauta sa le eviti pentru a nu avea probleme cu termopanele. Exista numeroase firme specializate in reparatii termopane Bucuresti la care poti apela atat pentru montaj, cat si pentru intretinerea termopanelor, dar si pentru repararea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.