Fimo – sfaturi pentru incepatori!

Pasta polimerica Fimo este un element de craft extrem de versatil, care este perfect atat pentru incepatori, cat si pentru artistii profesionisti. Poate fi un mediu provocator si complex pentru cei care doresc sa depaseasca limitele.

Dar este, de asemenea, foarte usor de manevrat pentru incepatori. Cu timpul, majoritatea celor ce lucreaza cu Fimo pot sa obtina rezultate bune. Nu uitati si de gama variata de accesorii Fimo care este extem de folositoare. Si va fi si mai simplu daca cunoasteti cateva sfaturi si trucuri. Iata cateva sfaturi utile pentru incepatori.

Deoarece pasta Fimo este un plastic durabil, rezistent la apa dupa coacere, este foarte puternic si nu trebuie sigilat pentru protectie. De fapt, pasta polimerica in sine va rezista la apa si vreme.

Pasta fimo se introduce in cuptor?

Da, pasta polimerica fimo trebuie coapta corespunzator pentru a va asigura ca proiectul dvs. va fi puternic, rezistent si atractiv. Coacerea la temperatura necorespunzatoare poate duce la ruperea creatiei, iar coacerea la temperaturi prea mari poate provoca modificari de culoare, pe langa faptul ca pasta va deveni toxica.

Toate cuptoarele trebuie verificate cu un termometru separat pentru a vedea daca temperatura pe care ati setat-o ​​este intr-adevar temperatura recomandata, adica 110-130 de grade Celsius. Coaceti intotdeauna proiectul la temperatura recomandata de producator, niciodata mai mica.

Temperatura mai scazuta determina intarirea incompleta. Odata ce cuptorul este preincalzit, incepeti sincronizarea si coaceti atata timp cat recomanda producatorul. Este indicat sa verificati din cand in cand procesul de coacere, pentru a nu avea surprize.

Pentru a va proteja proiectul impotriva rumenirii si modificarilor de culoare in timpul coacerii, asigurati-va ca acoperiti proiectul in interiorul cuptorului. Puteti folosi folie de aluminiu.Astfel, pasta polimerica va avea parte de o coacere uniforma.

Pasta polimerica poate fi vopsita?

Da, insa atentie ce folositi! Nu folositi niciodata oja pentru a colora sau adauga luciu, la niciun proiect din pasta polimerica Fimo. Substantele chimice din oja pot dizolva argila polimerica si / sau o pot face sa devina lipicioasa in timp.

Majoritatea vopselelor acrilice functioneaza foarte bine pentru vopsirea suprafetei de pasta polimerica, dar unele dintre ele raman putin lipicioase. Testati intotdeauna vopseaua. Din fericire, Fimo are multa incompatibilitate cu vopseaua acrilica.

Pasta fimo este toxica?

Pasta polimerica fimo a fost testata si este certificata ca fiind non-toxica si sigura pentru a fi utilizata ca material de artizanat normal. Atingerea pastei, lucrul cu acesta si chiar coacerea in cuptorul de acasa nu sunt lucruri toxice. Singura indicatie este sa nu ardeti pasta.

Desigur, nu va inchipuiti ca toxicitatea este extrem de mare daca pasta polimerica este arsa, insa este bine sa evitati acest lucru.  Daca acest lucru se intampla vreodata, opriti cuptorul, deschideti toate ferestrele si parasiti camera pana cand aerul se curata. Gazele acide produse miros ingrozitor si sunt iritante pentru plamani si nu doriti sa le respirati.

De ce instrumente aveti cu adevarat nevoie?

Deci … sunteti gata sa incepeti cu lutul polimeric, dar de ce aveti nevoie pentru a incepe? La fel ca in orice tip de arta, exista intotdeauna o multime de lucruri pe care sa cheltuiti banii, iar tentatiile de la magazinul de craft sunt uriase! Dar nu trebuie sa cheltuiti foarte multi bani pentru a incepe sa creati cu pasta fimo. Aveti nevoie de un blat de lucru, carpa moale pentru a o umezi, cutter si anumite ustensile pentru modelare si de doua maini dibace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.