Este prima data cand ai nevoie sa trimiti un colet? Vezi ce optiuni ai la dispozitie!

Trimiti un colet pentru prima data si nu stii ce sa faci? Nu e niciun motiv de ingrijorare. In urmatoarele randuri, vei descoperi solutii simple si eficiente, perfect adaptate pentru tine.

Metoda 1: Trimite dintr-un punct Cargus SHIP & GO

Expedierea unui colet prin metoda Cargus SHIP & GO este un proces simplu si eficient, care incepe cu alegerea locatiei din care doresti sa trimiti coletul. Gaseste cea mai apropiata locatie Ship & Go! O poti seta ca locatie preferata in contul tau de pe site-ul Cargus sau prin aplicatia Cargus Mobile, facilitand astfel completarea automata a informatiilor de expeditie in viitor.

Urmeaza apoi selectarea dimensiunii coletului. Poti alege dimensiunea coletului prin intermediul aplicatiei Cargus Mobile sau contului MyCargus, din cele 4 optiuni disponibile: S (max 3 x 37 x 60 cm – pana la 1kg), M (max 10 x 37 x 60 cm – pana la 3kg), L (max 20 x 37 x 60 cm – pana la 7kg) si XL (max 40 x 37 x 60 cm – pana la 15kg).

Selectarea destinatarului si a punctului de livrare este urmatorul pas in procesul de expediere. Destinatarul poate fi selectat din lista de contacte din contul tau Cargus, iar datele acestuia sunt preluate automat. Daca destinatarul are un cont Cargus si a setat un SHIP & GO preferat, il poti alege ca punct de livrare, simplificand astfel procesul.

Cargus ofera si o serie de servicii aditionale pentru a raspunde nevoilor fiecarui client. Printre acestea se numara posibilitatea incasarii rambursului la livrare, livrarea cu valoarea declarata (asigurare colet), deschiderea coletului la livrare si altele.

Metoda 2: Trimite cu ridicarea coletului de la adresa

Aceasta metoda iti permite expedierea coletelor fara a fi necesara deplasarea la un punct SHIP & GO. Primul pas in acest proces este stabilirea locatiei de expediere. Cargus ofera doua modalitati de a face acest lucru: prin aplicatia mobila Cargus sau prin contul MyCargus.

In cadrul acestor platforme, iti poti completa adresa, data de ridicare a coletului, precum si intervalul orar in care curierul poate veni la adresa. De asemenea, ai posibilitatea sa alegi o adresa preferata, facilitand astfel procesul pentru expedierile viitoare.

Alegerea dimensiunii coletului reprezinta pasul urmator. Este foarte important sa masori corect coletul, pentru a evita taxele suplimentare. Apoi, selecteaza destinatarul din lista ta de contacte, iar datele acestuia vor fi preluate automat din telefon.

Cargus ofera si o serie de servicii aditionale, cum ar fi incasarea contravalorii coletului la livrare (ramburs), deschiderea coletului la livrare, etc. Dupa confirmarea datelor de expediere, poti efectua plata folosind una dintre metodele disponibile, inclusiv optiunea de plata recurenta.

Ultimul pas in acest proces este generarea AWB-ului, un document necesar pentru expedierea coletului. Dupa generarea acestuia, destinatarul trebuie doar sa astepte curierul Cargus la adresa selectata pentru a prelua coletul.

Daca te confrunti pentru prima data cu necesitatea de a trimite un colet, acest articol te-a ghidat prin cele mai eficiente metode: folosirea serviciului Cargus SHIP & GO sau optand pentru ridicarea coletului direct de la adresa ta. Alegerea depinde de nevoile tale specifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.