Efectele psihologice ale calvitiei si cum poate fi rezolvata aceasta problema

In momentul in care calvitia isi face aparitia, aceasta poate deveni o problema majora pentru foarte multi barbati. Dincolo de efectele fizice vizibile sub forma zonelor unde parul lipseste, aparitia cheliei poate sa afecteze inclusiv din punct de vedere psihologic anumite persoane care se confrunta cu aceasta situatie.

Aparitia cheliei poate duce la scaderea stimei de sine, la pierderea increderii in propria persoana, dar si la instalarea depresiei sau a izolarii sociale. Astfel de consecinte sunt foarte grave din punct de vedere psihologic pentru persoanele care se confrunta cu pierderea parului din anumite zone ale scalpului. Din fericire aceste efecte si consecinte pot fi solutionate prin intermediul unui implant de par.

Importanta podoabei capilare pentru barbati

Desi s-ar putea crede ca in randul barbatilor nu este atat de importanta podoaba capilara, trebuie subliniat faptul ca exista foarte multi barbati pentru care aspectul scalpului si al parului reprezinta un detaliu foarte important din punct de vedere estetic.

Mai ales daca vorbim despre barbatii care se ingrijesc foarte mult de modul in care arata de fiecare data cand ies in oras sau despre barbatii care considera parul ca fiind un element de masculinitate.

In situatia in care chelia apare la varste fragede, problema poate fi si mai grava din punct de vedere mental sau psihologic. Multe astfel de persoane se pot considera ca fiind inadecvate din perspectiva sociala sau multe persoane pot sa simta ca nu mai sunt ceea ce au fost atunci cand se bucurau de o podoaba capilara sanatoasa si bogata.

Mai mult, exista barbati care prin prisma activitatii profesionale considera ca aparitia cheliei poate fi un mare minus, iar aici vorbim mai degraba despre actori, persoane publice sau persoane care prin prisma meseriei trebuie sa apara in fata publicului.

Daca pierderea parului pentru anumiti barbati nu inseamna mare lucru, pentru altii aceasta poate fi o problema de incredere de sine care sa duca la izolare sociala, la anxietate in relatiile de cuplu sau chiar la depresie. Indiferent de perspectiva din care privesti lucrurile, daca simti ca este momentul sa rezolvi problema caderii parului sau a calvitiei, atunci cea mai la indemana solutie o reprezinta tratamentul de implant de par.

Implantul de par si avantajele acestei proceduri

Procedura implantului de par presupune transplantarea unor fire de par dintr-o zona donatoare in zona unde parul lipseste. Parul din zona donatoare este preluat tot de la pacient si din acest motiv rezultatele vor fi foarte bune din perspectiva aspectului. Practic parul in urma implantului de par va avea un aspect natural si similar cu al parului din zonele unde era deja prezent la nivelul scalpului.

Implantul de par are anumite avantaje pentru pacienti. Este o procedura care se va realiza rapid si care nu presupune durere. Tehnicile moderne folosite pentru implantul de par ofera rezultate imediate si fara cicatrici in zona scalpului. In acelasi timp atunci cand vorbim despre procedura de implant de par avem in vedere o procedura cu rezultate permanente pentru pacient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.