Echipamentele profesionale,o necesitate in HORECA

Industria HORECA este una dintre cele mai mari si mai imprevizibile industrii, atat din tara cat si din lume. De la exterior poate parea totul perfect, fie ca ne referim la un hotel, un restaurant sau o cafea, insa in interior este necesara foarte multa munca si implicare din partea administratorilor, in special in alegerea echipamentelor HoReCa.

Trendurile pietei sunt intr-o continua schimbare. Daca in trecut localurile erau pline de clienti care asteptau sa ia masa in oras sau daca in hoteluri era un flux constant de oameni, lucrurile in prezent stau putin diferit.

Chiar si asa insa, administratorii de astfel de afaceri din industrie sunt nevoiti sa se adapteze schimbarii si sa se plieze si pe nevoile clientului. HoReCa este un domeniu de care multi dintre noi beneficiem, insa putini sunt cei care cunosc volumul de munca necesar intr-un astfel de domeniu. Felul in care alegi sa iti gestionezi afacerea iti poate ghida gradul de succes pe care aceasta il va avea.

Asa cum spuneam mai sus, intr-o astfel de industrie, totul pleaca din „spate”, de la notiunea de echipamente HoReCa. Va prezentam in cele ce urmeaza o serie de pasi de care orice administrator HoReCa ar trebui sa tina cont.

Pasi in alegerea celor mai bune utilaje HoReCa:

1.Crearea unui plan pe volum de lucru si forta de munca – in functie de profilul afacerii tale, estimeaza productia zilnica, forta de munca necesara si timpul alocat. Acest plan te va ajuta sa intelegi de cate persoane ai nevoie pe un singur utilaj si cel mai important, de cate utilaje ai nevoie pentru a sustine productia.

2.Separarea proceselor de lucru – chiar daca uneori poti folosi improvizatiile pentru a depozita, a felia, a ambala sau prepara anumite produse, recomandat este sa o faci cu profesionalism. Iar in acest sens ai posibilitatea de a alege din numeroase echipamente HoReCa profesionale, asigurandu-te ca ai pentru fiecare „proiect” propriul utilaj. Mai mult decat atat, nu ai vrea ca un numar prea mare de angajati sa depinda de un singur aparat. Chiar daca poate parea o investitie mai mare, vei ajunge sa economisesti timp, iar riscul ca procesele de lucru sa fie intarziate din cauza utilajelor este redus.

3.Alegerea de produse de calitate superioara – pe piata sunt prezente numeroase tipuri de utilaje pentru HoReCa, insa trebuie sa te asiguri ca investitia ta este una optima, din punct de vedere al raportului calitate-pret. Investitia nu va fi una mica atat timp cat cauti calitate, insa este bine sa iei in calcul faptul ca in timp vei amortiza acea investitie, iar durata de viata a utilajului cu siguranta te va satisface. Calitatea este pe primul loc.

4.Compune un intreg – alege mai multe produse din aceeasi gama, pe cat posibil. Asta iti va usura activitatile urmatoare. Este important ca piesele sa aiba o continuitate, chit ca vorbim despre bucataria unui restaurant, fie despre spalatoria din incinta unui hotel. Echipamentele trebuie sa faca parte din decor si sa ofere o experienta placuta atat unui potential vizitator, cat si celor care isi desfasoara activitatea acolo.

Cauta inainte de asta recomandari de produse si analizeaza cu atentie daca sunt potrivite si afacerii tale. Nu toate produsele bune din piata iti pot fi utile, intrucat fiecare are o serie de caracteristici tehnice pe care nu trebuie sa le neglijezi. Iata despre ce este vorba:

• Dimensiunea utilajelor: acestea trebuie sa fie potrivite spatiului tau, sa nu incarce si sa nu incurce angajatii.

• Puterea in kW si tensiunea de alimentare: trebuie sa cunosti detaliile legate de puterea si tensiunea curentului din spatiul fizic, pentru a te asigura ca utilajele profesionale pe care le alegi sunt potrivite si nu incarca mai mult decat trebuie panoul electric.

• Structura: de preferat sa fie din otel-inox, intrucat sunt mai usor de intretinut si de curatat, potrivite oricarui tip de afacere.

Alegerea echipamentelor HoReCa profesionale poate fi o activitate solicitanta, de aceea recomandat este sa alegi un singur furnizor pentru intreaga afacere. Alegand dintr-o gama variata de produse, esti asigurat ca ai toate echipamentele necesare unei bune functionari. Mai mult decat atat, prin alegerea echipamentelor potrivite, vei reusi sa facilitezi si munca angajatilor tai, astfel incat acestia sa isi pastreze focusul pe activitatile lor de interes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.