Echipamentele medicale pot fi achizitionate si prin leasing financiar

Aparatura medicala este esentiala in procesul de diagnosticare si tratare a bolilor, acest lucru fiind cu atat mai necesar in situatiile de criza. In acest context, atat clinicile private, cat si institutiile medicale publice isi pot regandi investitiile in echipamente medicale performante, avand la dispozitie numeroase modalitati de finantare.

Printre cele mai des utilizate echipamente medicale se numara aparatele medicale de laborator, aparatele de monitorizare a semnelor vitale, aparatele de rezonanta magnetica (RMN), precum si echipamentele pentru recuperare medicala. Toate acesteapot fi finantate prin leasing financiar.

In urma constientizarii nevoii pacientilor de a beneficia de solutii moderne de tratament, companiile care ofera solutii de leasing financiar au luat decizia de a introduce si echipamentele medicale in lista bunurilor ce pot fi obtinute prin intermediul acestui instrument de finantare.

Unele companii au venit in intampinarea persoanelor juridice cu produse de leasing financiar special create pentru cei ce doresc sa achizitioneze echipamente, fie ele medicale sau de alta natura (tipografice, IT&C etc).

Un astfel de produs este leasingul rapid. Asa cum sugereaza si numele, leasingul rapid este un instrument eficient, care permite aprobarea unei cereri de finantare intr-un timp scurt, ajutand utilizatorul sa intre in posesia echipamentului mult mai rapid.

Ce este leasingul financiar?

Leasingul financiar este o operatiune comerciala prin care compania de leasing (locatorul) transmite utilizatorului pentru o perioada determinata dreptul de folosinta a bunului solicitat, urmand ca acesta sa achite contravaloarea bunului prin rate lunare fixe, stabilite prin contract.

Mai mult de atat, leasingul financiar trebuie sa indeplineasca cel putin una dintre urmatoarele conditii:

  • Perioada de leasing trebuie sa depaseasca 75% din durata de functionare utila a bunului care face obiectul leasingului;
  • La finalul contractului de leasing dreptul de proprietate a obiectului creditat sa revina utilizatorului;
  • Utilizatorul poate opta pentru achizitionarea bunului, iar pretul de cumparare nu poate sa depaseasca 50% din valoarea bunului in piata la momentul la care utilizatorul isi exprima optiunea.

Leasingul financiar: avantaje si dezavantaje

Totusi, trebuie mentionat faptul ca pentru o astfel de solutie de finantare exista si cateva dezavantaje. Cele mai frecvente sunt:

  • riscurile utilizarii bunului trec in grija utilizatorului;
  • cheltuielile legate de intretinerea bunului sunt suportate tot de catre utilizator.

Iar in ceea ce priveste avantajele, iata cateva dintre cele mai importante:

  • Dreptul de proprietate asupra bunului finantat, care la incheierea contractului, revine utilizatorului;
  • O documentatie simplificata, ceea ce rezulta intr-un timp de aprobare mai scurt;
  • Termene de plata flexibile (lunar, trimestrial sau semestrial) adaptate nevoilor utilizatorului;
  • Nivelul flexibil al leasingului finaciar se poate observa si in valoarea sa reziduala, uneori aceasta fiind inclusa chiar in rata;
  • Acces imediat la utilizarea bunului, aspect foarte important mai ales in situatia solicitarilor pentru echipamente medicale.

Calculator de leasing financiar pentru echipamente medicale

Companiile ce ofera solutii de finantare includ pe site-urile lor si un calculator de leasing financiar, tocmai pentru a veni in intampinarea nevoilor potentialilor clienti.Astfel, cu doar cateva informatii de baza, oricine poate verifica daca este eligibil pentru un astfel de serviciu. Mai exact calculatorul ofera informatii despre valoarea ratei lunare in functie de perioada contractuala, valoarea platii initiale si chiar valoarea diferitelor comisioane (in cazul in care acestea exista).

Procedura de aplicare pentru leasing financiar

Solicitarea unei finantari prin leasing financiar poate fi facut si online, unele companii oferind serviciul de aprobare 24/7 pentru acest tip de solicitari.Asa cum este specificat si mai sus, avantajele leasingului financiar pentru echipamente medicale sunt evidente si atunci cand vine vorba despre documentatie, intregul proces fiind mult simplificat. Astfel, multe companii ofera online tipizatele pentru actele necesare (cerere de finantare si acord de consultare CRC), ce pot fi completate si trimise online, urmand ca un consultant sa le preia pentru verificare.

Ulterior, contractul se va semna, va deveni activ si se va semna procesul de predare-primire a bunului finantat, urmand ca prima rata sa se achite in luna urmatoare.Asadar, achizitonarea echipamentelor medicale prin leasing financiar este o solutie avantajoasa pentru institutiile medicale.Iar cum majoritatea activitatilor din economie necesita investitii pentru a se dezvolta, finantarile prin leasing ar trebui sa cunoasca o crestere constanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.