E-TVA, urmatorul pas in digitalizarea fiscala anuntat de Ministrul Marcel Bolos

Digitalizarea fiscala in Romania continua sa evolueze, cu implementarea recent anuntata a sistemului e-TVA, considerat „pasul urmator” dupa implementarea programului e-Factura. Ministrul de Finante, Marcel Bolos, subliniaza importanta acestui progres in modernizarea proceselor fiscale.

O evolutie semnificativa in fiscalitate: de la e-Factura la e-TVA

Dupa succesul sistemului e-Factura, ministrul de Finante, Marcel Bolos, anunta urmatorul nivel al inovatiei digitale in domeniul fiscal – e-TVA. Acest nou sistem marcheaza un avans semnificativ in directia digitalizarii complete a administratiei fiscale din Romania.

Transformarea digitala in managementul fiscal

„Romania avanseaza constant in transformarea digitala a gestionarii fiscale. Desi ne confruntam cu provocari, fiecare zi aduce progrese concrete”, afirma Marcel Bolos. El adauga ca, desi calea este plina de obstacole, pasul spre digitalizarea completa a managementului veniturilor curente ale statului si a inspectiilor fiscale este inevitabil.

Digitalizarea: solutia la problemele fiscale

Unul dintre marile avantaje ale digitalizarii fiscale, asa cum subliniaza ministrul Bolos, este abilitatea de a gestiona si analiza cantitati uriase de date. Aceasta va permite o mai buna analiza de risc si va contribui la atenuarea impactului negativ asupra bugetului de stat, oferind solutii eficiente impotriva evaziunii fiscale.

E-TVA: Automatizarea si simplificarea procesului de TVA

Sistemul e-TVA, bazat pe datele din e-Factura si e-Case de marcat, va simplifica considerabil procesul fiscal pentru contribuabili prin generarea automata a deconturilor de TVA precompletate. Aceasta inovatie va facilita interactiunea contribuabililor cu Ministerul Finantelor si ANAF, oferind, in acelasi timp, autoritatilor fiscale date mai precise si actualizate.

O echipa dedicata pentru implementarea e-TVA

Marcel Bolos mentioneaza ca o sedinta recenta cu directiile din Ministerul Finantelor si ANAF responsabile de proiect a confirmat progresul semnificativ catre implementarea sistemului e-TVA, cu scopul de a respecta termenul asumat pentru 1 iulie 2024. Aceasta evolutie marcheaza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.