DJ peste 30 de ani, care ne incanta auzul astazi

Exista foarte multi DJ care se incadreaza in diferite tipuri de muzica, precum house, trance, drum and bass, dubstep sau techno si care si-au creat un nume, dar cei trei de mai jos au trecut deja un prag al varstei si, odata cu acesta, au devenit si mai iscusiti la pupitru.
Maya Jane Coles este o producatoare de muzica, inginer audio si DJ, originara din Regatul Unit.

Sub numele ei real, aceasta compune si mixeza in cea mai mare parte muzica techno, in timp ce, sub pseudonimul Nocturnal Sunshine, creeaza productii mai sumbre, cu un bass mai puternic si cu o influenta puternica de hip-hop si dub. Intrigata initial de amestecul muzical de sunete dub si punk, pana la soul si jazz sau muzica clasica, Maya a trecut apoi la manevrarea catorva instrumente.

A se afla in postura de producator s-a simtit ca urmator pas natural pentru a-si propaga propria viziune in fiecare parte a procesului, de la inceput pana la sfarsit. Maya a mixat in peste 40 de tari, trecand de la Tate Modern la MOMA, stadioane, macarale, parcari, poduri, deserturi, lansari de moda, munti, campuri noroioase, plaje, ca sa nu mai vorbim de cele mai prestigioase cluburi din lume. Aceasta a castigat numeroase premii, inclusiv Staff Pick: Artist of the year si Best Producer, Best DJ, Best Compilation sau Best Underground Track oferit de Mixmag.

Maturitatea muzicala a venit rapid pentru veteranul acum experimentat Robbert van de Corput, mai cunoscut sub numele de Hardwell. La varsta de 25 de ani, tanarul titan olandez a fost incoronat DJ-ul numarul 1 pe plan mondial, in sondajul DJ Mag Top 100 din 2013, lucru care s-a repetat in 2014. In ciuda renuntarii la coroana sa in 2015, dar ocupand totodata locul secund, este clar ca Hardwell a creat deja o poveste interesanta in jurul sau, mai mult decat au facut-o unii dintre omologii sai.

Acest DJ premiat, producator, muzician si proprietar al unei case de productii, nu numai ca a ajutat la modelarea starii actuale a muzicii, dar si-a lasat si o alta amprenta, prin sustinerea DJ-ilor care se afla la inceputul carierei. Ca recompense pentru acest lucru, exista modalitati prin care i se arata si lui aprecierea. In 2018, a fost lansat un joc numit Hardwell, care face parte din categoria de sloturi online, combinand rolele pline cu simboluri, cu muzica si bonusuri.

In plus, o caracteristica speciala de super spin include actiunea de blocare si rotire pe role si un castig garantat. O alta forma de divertisment care il are in centru pe acest DJ, este documentarul intitulat I am Hardwell – Living the dream, unde el se afla intr-o calatorie vizuala extraordinara, atat pe scena, cat si in afara sa, vizitand 34 de metropole si fiind intampinat peste tot de mii de fani.

Jan Blomqvist, nascut in anii ‘80, ceea ce il face cu 10 ani peste 30, este un DJ, artist solo si lider de banda din Berlin. El a inventat conceptul de concert techno, cu voci visatoare si ritmuri simple. Muzica sa este inconfundabila, iar o descriere a sunetelor create ar consta doar in cuvinte ce nu pot transmite senzatii.Poti ajunge insa la unele senzatii atunci cand asculti albumele sale, cu numeroase EP-uri, remixuri si caracteristici (in total peste 80 de melodii lansate), dar totul se transforma intr-o experienta complet senzoriala daca iei parte la un concert live.

Asa cum Maya Jane Coles declara intr-un interviu, principala cale prin care un DJ poate ajunge la un public cat mai mare, adica, implicit, sa aiba succes, este sa nu se compare niciodata cu nimeni altcineva.Ca artist, trebuie sa te concentrezi mereu pe propria arta, iar astfel poti ajunge la rezultate unice, devenind foarte rapid incomparabil cu oricine altcineva. Este usor sa te lasi influentat de ceea ce exista deja si sa urmezi o anumita formula, in acest cerc al DJ-ilor. Daca o persoana isi doreste insa sa creeze ceva care nu poate fi descris ca efemer, atunci trebuie sa inceapa sa isi descopere propriul ritm si sa ii dedice timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.