Descopera oferta de itinerarii geoturistice

Inca din momentul in care turismul a devenit o ramura importanta a economiei diferite tipuri de turism s-au dezvoltat si au aparut odata cu trecerea anilor si cu schimbarile la nivelul societatii.Astfel au aparut forme de turism precum ecoturismul care promoveaza turismul in arii naturale protejate sau agroturismul,turismul in zonele rurale unde se practica agricultura la nivel de gospodarie.

Tot printre formele de turism care au aparut in ultimele decenii se numara si geoturismul.Aceasta forma de turism a aparut ca si terminologie in anul 1995 in Marea Britanie si promoveaza elemente de geografie reprezentative la nivelul peisajului pentru diferite zone si regiuni.

Atunci cand vorbim despre geoturism vorbim despre acea forma de turism care are in centrul atentiei formele geologice si formele de relief specifice si unicat pentru anumite regiuni geografice, atractii care pot fi considerate obiective turistice prin prisma aspectului estetic, prin prisma valorii culturale la nivelul comunitatilor locale si care pot fi accesibile pentru itinerarii turistice, dar si prin prisma valorii stiintifice pe care acestea o detin.

Geoturismul are ca si atractii formele geologice unicat, reprezentative si deosebite, acestea fiind numite in limbajul de specialitate geosituri, dar si forme de relief unicat, reprezentative si cu o estetica deosebita, acestea fiind numite in termeni specifici geomorfosituri.

Pentru ca geoturismul este putin cunoscut in tara noastra, chiar daca exista un mare potential pe aceasta nisa a turismului datorita numeroaselor geosituri sau geomorfosituri, Laur GeoTours isi propune sa promoveze aceasta forma de turism prin intermediul unor itinerarii geoturistice.

Astfel, din postura de ghid de turism autorizat si specializat in domeniul Geografiei si al Geoturismului, Laur GeoTours aduce in atentia tuturor acelora interesati de natura si de activitati in aer liber de tipul drumetiilor o serie de itineraii geoturistice.

In cadrul acestor itinerarii geoturistice sunt parcurse trasee turistice in diferite arii naturale protejate pentru a descoperi o serie de geosituri si geomorfosituri, dar si pentru a intelege importanta acestora si importanta protectiei acestor forme geologice si forme de relief.

Pe baza cunostintelor de specialitate acumulate si prin prisma experientei in domeniul geoturismului, Laur GeoTours din postura de ghid de turism specializat poate oferi informatiile stiintifice intr-un limbaj accesibil atat publicului specializat, cat si publicului general care nu detine cunostinte specifice.

Printre itinerariile geoturistice propuse se numara Geoitinerariul cascadelor din Banatul Montan, Geoitinerariul platourilor carstice din Muntii Aninei, Geoitinerariul Muntilor Mehedinti, dar si itinerarii precum vizitarea catunelor izolate din Muntii Banatului sau vizitarea Pesterii Comarnic din Muntii Banatului.

Daca te numeri printre persoanele care isi doresc sa experimenteze traseele montane la altitudini mai mari, atunci poti alege unul dintre turele propuse pentru Vf. Retezat, Vf. Gugu sau Vf. Peleaga din Masivul Retezat-Godeanu, dar la fel de bine poti sa optezi pentru unul dintre itinerariile organizate in Masivul Domogled din zona Baile Herculane-Valea Cernei.

Prin oferta de itinerarii geoturistice propuse de Laur GeoTours ai posibilitatea de a descoperi un nou mod de a intelege peisajele si relieful unora dintre cele mai cunoscute destinatii turistice din Romania, dar si a unor atractii turistice foarte putin cunoscute, insa care te vor suprinde intr-un mod foarte placut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.