Descopera cei mai apreciati super-eroi in benzile desenate de la Bookoteca

Multi dintre noi ne-am intalnit cu benzile desenate in copilarie, cand ilustratiile amuzante si captivante ne faceau sa parcurgem pe nerasuflate o poveste pana la final, fara sa lasam cartea sau revista din mana. Legatura care se creeaza cu o astfel de forma de a citi si de a savura o carte este, deci, pe viata, imprimandu-se adanc in amintirile noastre.

Bookoteca iti lanseaza provocarea de a (re)descoperi super-eroii preferati sau de a-i aduce in atentia copiilor si adolescentilor, care, cu siguranta se vor bucura de o aventura pe cinste. Teme precum: justitia, coruptia, moralitatea, identitatea, puterea, lupta dintre bine si rau, altruismul, iertarea, razbunarea, loialitatea fac din benzile desenate o forma de arta plina de semnificatii, dincolo de distractie si adrenalina, care ofera lectii valoroase asupra conditiei umane.

Benzile desenate, o istorie pe scurt

Primele benzi desenate au aparut in timpul shogunilor Tokugawa, in Japonia. Acestea se numeau Kibyōshi, iar publicul lor era format din persoanele cu mai putina stiinta de carte. Dupa mai bine de 100 de ani, in 1775, cel care a facut cunoscut acest gen a fost samuraiul Koikawa Harumachi, care a publicat prima carte cu benzi desenate, ce se numea „Kinkin sensei eiga no yume”, in traducere: „Splendidul vis al maestrului Fulger de Aur”.

Benzile desenate, ca gen publicistic, au fost insa consacrate in Statele Unite, unde si-au facut aparitia la finele secolului al XIX-lea, in paginile unor ziare, fiind introduse pe langa stiri, in suplimentele din weekend, si capatand numele de funnies. Autorii au inceput sa creeze personaje ce apareau in seriale, ducand la aparitia de suplimente comice („comic supplements”), de unde vin si denumirile de „comics” sau „comic books”. Nu a mai trecut mult timp si au fost scoase pe piata reviste specializate, cu tiraje care au luat prin surprindere.

Super-eroi adorati in toata lumea, in benzile desenate de la Bookoteca

Daca vrei sa retraiesti emotia si bucuria reintalnirii cu super-eroii preferati de benzi desenate, poti consulta oferta unui anticariat. Bookoteca prezinta o colectie impresionanta de benzi desenate, care iti fac cunostinta sau iti aduc aminte de super-eroii apreciati in toata lumea, si anume:

1. Batman

Este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati eroi de benzi desenate din toate timpurile. Personajul a fost creat de scriitorul Bill Finger si de artistul Bob Kane, pentru „Detective Comics” si a aparut in numarul 27, din anul 1939. Batman este un miliardar filantrop, Bruce Wayne, cu abilitati de detectiv, care lupta impotriva infractorilor in Gotham City, fara a avea o superputere, ci doar un spirit puternic de justitiar.

Personajul a devenit un fenomen cultural global, aparand in filme TV, desene animate, jocuri video, benzi desenare. Batman continua sa fie si astazi un super-erou influent si popular in randul persoanelor de toate varstele.

2. Daredevil

Daredevil este un super-erou aparut in cartile de benzi desenate publicate de Marvel Comics. El a fost creat de scriitorul si editorul Stan Lee si de artistul Bill Everett, cu aportul lui Jack Kirby, si a aparut in aprilie 1964. Daredevil este pseudonimul lui Matthew Michael „Matt” Murdock, care este un avocat orb. Un accident chimic petrecut in copilarie ii ia vederea, dar ii ofera abilitati speciale, pe care le foloseste in lupta cu coruptia. Personajul poarta un costum rosu, simbol al curajului, furiei si determinarii.

3. The Punisher

Pe numele real Frank Castle, acest personaj este un antierou, care a aparut tot in cartile de benzi desenate publicate de Marvel Comics. Prima sa aparitie a fost in „The Amazing Spider-Man” #129, in anul 1974, fiind descris initial ca un asasin si ca un adversar al super-eroului Spider-Man. In ciuda naturii sale intunecate si a actiunilor violente, s-a bucurat de succes, aparand si in seriale precum „Spider-Man” sau „The Super Hero Squad Show”.

4. The Spectre

The Spectre este un personaj DC Comics, creat de Jerry Siegel si Bernard Baily. Spectre este o entitate divina ce reprezinta razbunarea si care se foloseste de o gazda umana, avand simbolul unei mantii verzi. Principala sa gazda este Jim Corrigan, un detectiv din Gotham City, ucis si inviat de Spectre, dar mai sunt si alte gazde, printre care Hal Jordan si Crispus Allen.

Benzile desenate sunt o forma de arta captivanta, ce se adreseaza unui public larg si ofera numeroase beneficii educative si cognitive, de la imbunatatirea abilitatilor de citire la stimularea imaginatiei si gandirii critice.

Structura narativa, imaginile secventiale si stilul unic fac din benzile desenate o modalitate deosebita de a spune povesti si de a explora lumi noi. Bookoteca dispune de o oferta variata de benzi desenate cu personaje iubite in intreaga lume, de care se pot bucura copiii si adultii cu pofta de aventura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.