Cu siguranta in ultimii ani se poate remarca numarul tot mai mare de cladiri care apeleaza la fatade de sticla si aluminiu.Acest tip de cladiri sunt in special destinate spatiilor de birouri si cladirilor avand destinatie pentru spatii administrative.Aceste fatade realizate din sticla si aluminiu au la baza sistemul de pereti cortina.
Faptul ca numarul de cladiri cu astfel de fatade din aluminiu si sticla este tot mai mare nu tine doar de partea estetica si de arhitectura considerata moderna, ci are si alte argumente la baza acestei alegeri din partea arhitectilor, constructurilor, dar mai ales din partea beneficiarilor. In ceea ce urmeaza vom putea descoperi care sunt principalele atuuri ale peretilor cortina si care sunt aspectele pentru care sunt recomandate aceste sisteme de fatade pentru cladiri.
Beneficiile sistemelor de pereti cortina
Primul mare avantaj de care se poate bucura o cladire avand o fatada din sticla si aluminiu este dat de iluminatul natural de care beneficiaza fiecare incapere a cladirii respective. Pe langa faptul ca iluminatul natural contribuie la o stare mentala mai buna a oamenilor care petrec timp in respectivul spatiu, acesta asigura si o economie a costurilor cu iluminatul artificial.
Un al doilea avantaj pe care il ofera peretii cortina se refera la aspectul estetic deosebit si extrem de elegant, in ton cu noile tendinte ale secolului al XXI-lea de a renunta la clasicii pereti din diferite materiale precum beton, caramida sau BCA. La acest avantaj se poate adauga si proprietatile de izolare fonica si termica foarte bune pe care acest sistem de fatada il asigura pentru cladirile unde este montat.
Rapiditatea de montare a peretilor cortina este de asemenea un beneficiu care merita a fi amintit in cazul cladirilor cu fatadele din sticla si aluminiu. O astfel de lucrare are un timp de executie foarte scurt. Mai mult, costurile cu o astfel de lucrare sunt relativ mici, iar intretinerea fatadelor din sticla si aluminiu este simpla. Un alt beneficiu care merita cu siguranta a fi amintit este privelistea pe care o astfel de fatada o asigura cladirilor unde se opteaza pentru sisteme de pereti cortina.
Tipuri de pereti cortina
Sistemul clasic al peretilor cortina este cel cu profil de aluminiu sau profil semi-structural. Apoi exista si sistemul de perete cortina realizat din elemente modulare, acestea fiind realizate in atelier si apoi montate in structura de baza a peretelui cortina. Exista si varianta de perete cortina numita Spider, aceasta fiind reprezentata de geamurile care sunt prinse de montantii aflati in spatele fatadei.
In cazul in care sistemul de pereti cortina reprezinta cea mai potrivita alegere pentru proiectele pe care intentionezi sa le desfasori, trebuie sa stii ca poti gasi astfel de sisteme pentru fatadele cladirilor pe care urmeaza sa le executi in oferta celor de la Arcom Glass.
Aceasta firma cu o vasta experienta in realizarea diferitelor tipuri de fatade pentru cladiri pune la dispozitia tuturor clientilor o gama diversificata a peretilor cortina, dar si servicii complete de proiectare, contractare, executie, transport si montaj, dar si mentenanta. Informatii complete pot fi gasite pe www.arcomglass.ro