De unde se pot achizitiona cele mai bune seminte de rosii pentru solar

Semintele de rosii reprezinta unul dintre cele mai cunoscute si dezbatute subiecte in randul agricultorilor. In Romania, se regasesc atat consumatori, cat si cultivatori de tomate. Diversitatea soiurilor ridica o multime de intrebari de genul: Care sunt cele mai potrivite rosii pentru solar, care sunt cele mai gustoase, dar cele mai rezistente, De une le pot achizitiona? Ei bine, in articolul de azi vom prezenta cele mai bune seminte de rosii pentru solar, dar mai ales de unde sa le achizitionezi astfel incat sa iei decizia corecta si sa te bucuri de recolte impresionante in fiecare an, dar nu inainte de a face o scurta prezentare a celor mai importante informatii pe care trebuie sa le cunosti despre seminte tomate.

Seminte de rosii – Informatii generale

Rosiile au fost cultivate pentru prima data pe teritoriul latino-american, iar ulterior, s-au raspandit in sudul Europei, mai exact in Spania si Portugalia.

Datorita numeroaselor modalitati de consum, rosiile au devenit tot mai apreciate in randul consumatorilor, dar si al agricultorilor deaoarece comercializarea acestora s-a dovedit a fi o afacere profitabila.

Facand abstractie de gustul delicios, tomatele aduc o multime de beneficii organismului precum: vitamine, saruri minerale, acizi organici, insa ceea ce le face intr-adevar speciale este licopenul – un puternic antioxidant. Numeroase studii au demontrat ca acest tip de antioxidant previne cancerul.

Astfel, acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care semintele de rosii sunt tot mai intalnite in solarii, insa inainte de cultivare, trebuie sa iei in calcul cateva aspecte precum: perioada de vegetatie, semintele folosite, tipul de crestere.

Cate tipuri de rosii exista?

Din punct de vedere al perioadei de vegetatie, semintele de rosii se impart in patru categorii:

  • Soiuri timpurii – au o perioada de vegetatie intre 90 si 110 zile;
  • Soiuri semitimpurii – perioada de vegetatie intre 110 si 120 zile;
  • Soiuri semitarzii – perioada de vegetatie intre 120 si 130 zile;
  • Soiuri tarzii – perioada de vegetatie depaseste 130 zile.

Cele mai bune seminte de rosii pentru solar

In comert se regasesc doua mari tipuri de tomate ce pot fi achizitionate : seminte profesionale si seminte hobby.

Semintele profesionale sunt printre cele mai regasite in solarii deoarece prezinta o serie de avantaje precum:

  • Rezistenta crescuta la boli;
  • Capacitate mare de productie;
  • Fructele sunt mari si prezinta o crestere uniforma;
  • Se adapteaza conditiilor din solar

Printre acestea, cele mai renumite si productive soiuri sunt:

Country Tast F1 – Semintele de rosii Country Taste F1 sunt un soi romanesc de calitate superioare, cu un gust aromat si intens. Fructele ating greutatea maxima de 3350 gr si se remarca prin pupa carnoasa si prin culoarea intense. Sunt rezistente la crapare si astfel, se pot pastra o lunga perioada de timp dupa cules;

Cassarosa F1 – Semintele de tomate Cassarosa sunt destinate producerii in sere si solarii. Culoarea acestora este una roz- violet, fructele ating o greutate de aproximativ 250 gr si sunt foarte gustoase. Hibridul a luat nastere prin incrucisarea soiurilor vechi de rosii, iar astfel s-a obtinut unele dintre cele mai apreciate tomate, cu un gust excelent;

Kingset F1 – Semintele de rosii Kingset F1 fac parte din tomatele cu crestere nedeterminata si sunt ideale pentru sere si solarii. Fructele obtinute sunt apreciate pentru aroma intensa si aspectul placut. Sunt usor de intretinut, nu necesita atentie deosebita, iar greutatea fuctelor atinge 220 gr.

De unde achizitionezi cele mai bune seminte de rosii?

In prezent, pe piata din Romania sunt o multime de furnizori care pun la dispozitia agricultorilor seminte de tomate. Insa procesul de selectie trebuie sa fie unul cat se poate de riguros deoarece, in functie de calitatea semintelor depinde intreaga cultura si implicit, profitul obtinut.

Asadar, cele mai bune seminte de rosii pentru solar se ragesc in magazinul online Cropmarket care comercializeaza seminte de legume, dar si materiale necesare infiiintarii culturilor agricole. De asemenea, acesta urmareste dezvoltarea sectorului agricol din Romania prin comercializarea celor mai bune seminte de tomate si nu numai.

O alegere inspirata atrage dupa sine castiguri considerabile! Asigura-te ca iei intotdeauna cea mai buna decizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.