De ce sa schimbi banii inainte sa pleci in vacanta

Te pregatesti de concediu, scrii liste de bagaje, itinerarii turistice si excursii la monumente celebre. Ce mai este de facut? Oriunde te-ai duce, vei avea nevoie de bani pentru transport, restaurant, distractii, suveniruri si shopping. Cum e mai bine: sa mergi cu un card de credit in lei sau in euro, sa schimbi bani in valuta tarii respective? Iti prezentam in continuare cele mai bune sfaturi cand mergi la exchange office inainte de plecarea in vacanta.

Alege cele mai bune case de schimb valutar

Ai la dispozitie diferite locuri unde poti sa schimbi bani, asa ca alege cele mai convenabile variante, ca sa pornesti cu dreptul pe drumul tau catre vacanta mult asteptata. Colaboreaza cu case de schimb valutar acreditate, care au afisate autorizatia de functionare, cursul valutar, conditiile de efectuare a tranzactiilor.

Verifica sa nu existe comisioane si alte taxe, opteaza pentru exchange office-uri unde cursul este convenabil. Schimba suficienti bani, ca sa ai asigurate finantele familiei pe toata durata concediului. Realizeaza un plan al vacantei, pe zile si destinatii, ca sa poti estima necesarul de bani si valutele pe care sa le alegi, daca vei calatori in mai multe tari.

Schimba bani în diferite valute

Este recomandat sa ai in portofel bancnote in diferite valute, ca sa fii pregatit pentru diverse situatii ce pot aparea pe durata concediului. Nu uita de monede si cupiuri mici, vei avea nevoie pentru street food, tichete de autobuz, cartele de metrou, sucuri si cafele sau alte cumparaturi ieftine, pe care orice turist le experimenteaza cand ajunge in vacanta peste mari si tari, ca parte din aventura locala.

Daca ai nevoie de valute exotice, alege sa colaborezi cu institutiile financiar-bancare. Acceseaza site-urile de specialitate si  consulta lista bancilor din Romania, ce prezinta zilnic valorile cursului valutar pentru zeci de valute de pe toate continentele. Poti sa negociezi cursul de schimb, in functie de relatia contractuala pe care o ai cu banca si de sumele de bani pe care intentionezi sa le convertesti in alte valute.

Intereseaza-te despre conditiile valutare din tara de destinatie

Un motiv bun sa schimbi bani inainte sa pleci in vacanta este pregatirea pentru conditiile valutare din tara unde urmeaza sa calatoresti. Afla din timp toate detaliile necesare, ca sa iei cele mai bune decizii si sa te bucuri de un concediu fara probleme.

Mai ales daca mergi intr-o destinatie exotica, unde cursul valutar are variatii mari si casele de schimb nu sunt intotdeauna sigure, este recomandat sa ai tot ce-ti trebuie inca de la plecarea de acasa. Consulta regulamentul valutar si reglementarile vamale din tarile unde calatoresti, ca sa pui deoparte sumele necesare pentru plata unor taxe pentru anumite obiecte de valoare pe care vrei sa le achizitionezi in timpul sejurului.

Printr-o organizare adecvata a bugetului de vacanta economisesti sume importante de bani si iti ajung resursele financiare ca sa calatoresti, sa te distrezi si sa faci shopping in buticuri traditionale, mall-uri cu branduri renumite sau magazine de suveniruri.  Acorda atentie detaliilor financiare inainte de plecarea in concediu, ca sa te bucuri de zilele de odihna si relaxare, fara grija banilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.