De ce sa inveti germana?

Exista multe motive si vrem sa iti prezentam pe cele mai bune. De asemenea, explicam cum sa inveti limba germana cu cateva sfaturi simple si practice.Toate aceste motive pentru a invata limba germana sunt importante, dar nu sunt in ordinea importantei.

Poate fi o dorinta personala, dar de multe ori oamenii care studiaza germana o fac pentru munca. Cert este ca nimeni nu regreta vreodata ca a invatat aceasta limba foarte bogata si utila.

1. A lucra in strainatate

Fara indoiala, principalul motiv pentru a invata limba germana este cariera. Austria are cea mai scazuta rata a somajului dintre tarile din zona euro; Elvetia este una dintre cele mai bogate tari si ofera cele mai bune conditii de munca. Putere a Europei, Germania, ofera oportunitati grozave de angajare pentru oricine doreste sa lucreze.

Dar fluenta in limba germana este o cerinta esentiala pentru a lucra in aceste tari. Multi si-au incercat norocul si au emigrat din tara lor in cautarea unui loc de munca, dar nu este usor fara sa cunoasca limba germana.

Pentru a obtine abilitatile de vorbire necesare pe piata muncii din Germania, poti opta pentru un curs de germana in cadrul Centrului Gutenberg. Te poti inscrie la un curs de germana online, pentru adulti, aici: https://invatagermana.ro/curs-germana-online/

Gama de posibilitati profesionale deschise vorbitorilor de germana este foarte larga. Fie in companii germane, elvetiene, austriece sau in orice alta tara, deoarece exista adesea legaturi de afaceri cu o tara vorbitoare de germana.

Exista multe domenii in care este nevoie de muncitori calificati si multe companii care ofera locuri de munca si finanteaza studii germane alaturi. Multe sedii ale institutiilor europene, precum Banca Centrala Europeana sau EIOPA, sunt situate in aceste tari.

Sa inveti limba germana poate fi ceea ce ai nevoie pentru a-ti dezvolta cariera. Cunoasterea limbii germane va facilita, de asemenea, crearea sau mentinerea relatiilor de lucru cu partenerii vorbitori de germana din tara dumneavoastra. Acest lucru va ajuta, fara indoiala, la consolidarea legaturilor in afacerea dvs.

2. Germana pentru un job in tara ta

Gasirea de munca a devenit motivul principal pentru care dorim sa invatam limba germana, dar poate fi in tara ta de origine sau in Germania. Multe companii germane au sediul in tarile latine si este intotdeauna avantajos pentru ele sa poata vorbi ambele limbi. Companii precum Siemens, Nivea, BMW, Volkswagen sau Bosch sunt, de exemplu, companii cu sediul in tarile latine.

Pentru multe tari, unde turismul este un motor economic important, turistul de limba germana are o pondere foarte importanta. Se poate spune ca germanilor le place sa calatoreasca si sa exploreze lumea.

Exista, de asemenea, dovezi ca vorbitorii de germana cheltuiesc mai mult decat turistii din alte parti ale lumii si le place sa li se vorbeasca in propria lor limba atunci cand o fac. Prin urmare, oportunitatile dvs. de angajare se extind si in sectorul serviciilor, cum ar fi turismul.

Studiile sau programele de formare oferite in tarile de limba germana sunt, fara indoiala, un motiv bun pentru a invata limba germana. De exemplu, Germania ofera multe burse si beneficii pentru oricine doreste sa urmeze o diploma intr-una dintre universitatile lor. Cu toate acestea, nivelul de limba germana necesar este ridicat, deoarece trebuie sa promovati examenul de germana TestDAF cu o nota medie de 4.

Unele cursuri oferite in universitatile si centrele de limba germana au o reputatie deosebita in intreaga lume: studiile germane in inginerie, stiinta sunt recunoscute in intreaga lume. De ce sa inveti germana? Pur si simplu permite accesul la o pregatire mai buna in anumite domenii.

4. Stiinta si tehnologie

Dupa engleza, germana este cea mai raspandita limba in stiinta si tehnologie. Progresele uriase in cercetare si investitii in cercetare si dezvoltare in tarile de limba germana au adus multi oameni de stiinta si cercetatori din intreaga lume sa vina sa lucreze aici.

Guvernele principalelor trei tari de limba germana ofera numeroase burse in aceste domenii si multi oameni de stiinta din intreaga lume vin aici pentru a-si urma studiile postuniversitare, doctorale sau postdoctorale. Daca vrei sa lucrezi sau sa studiezi in lumea stiintei si tehnologiei, acesta este un motiv bun pentru a invata limba germana

Desi ai crede ca toate beneficiile pe care le aduce invatarea limbii germane se adreseaza doar adultilor, si copii pot beneficia de oportunitati pe masura.Pentru inscrierea la un curs de germana pentru copii puteti apela la Centrul Didacto, care organizeaza atat cursuri online, cat si fizice, in Cluj-Napoca.

Pentru inscrierea la un curs de germana online, accesati linkul urmator: https://didacto.ro/curs-de-limba-germana-pentru-copii/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.