De ce sa folosesti apa de orez pentru flori ?

Apa de orez este un produs nutritiv ce are rolul de a fertiliza plantele si oferindu-le o multime de minerale si vitamine. ceasta contine o cantitate mare de compusi diferiti si acizi grasi ce ii confera un plus de aroma.

Iata care sunt beneficiile aduse :

  • Promoveaza bacteriile sanatoase in sol
  • Stimuleaza cresterea plantelor
  • Creste productia fructelor
  • Ofera un plus de sanatate plantelor la fel ca si cojile de banane si apa de cartofi.

Apa de orez adauga potasiu in sol, ceea ce favorizeaza fotosinteza si ajuta la transportul apei in plante. Aceasta functioneaza ca un ingrasamant natural si trateaza deficitul de nutrienti pentru plante.

De asemenea, apa de oua fierte adauga calciu in sol, un mineral esential ce intaresc tulpinile si fac frunzele sa fie mai viguroase. Apa de orez se obtine atat din fierberea cat si din simpla operatiune de spalare a orezului.

Prin spalare, praful de orez se dizolva in apa, de aceea va avea o culoare albicioasa. La fel si dupa fierbere, vei observa ca in apa iasa amidonul din orez. Aceasta apa contine o multime de substante nutritive benefice pentru plante.

Apa de orez are un efect favorabil asupra oricarei gradini accelerand astfel procesul de crestere a plantelor, marind in acelasi timp si productia de recolta. Amidonul din apa de orez ofera plantei carbohidratii necesari care pot fi stocati in membrana celulara a plantei si promoveaza bacteriile utile, cum ar fi lactobacilii și micorizele care se regasesc in mod natural in sol, pentru a se dezvolta si a furniza o sursa de hrana.

Utilizarea apei de orez :

Apa de orez poate fi folosita pentru a uda plantele de apartament si de gradina, fertilizand solul in care sunt plantate.Apa de orez trebuie diluata inainte de a fi pulverizata, pentru ca plantele au nevoie in general de un sol mai uscat si aerisit.  Stropirea cu apa de orez le ajuta sa se dezvolte in mod armonios si sa creasca cat mai viguroase.

Udarea plantelor cu apa de orez este extrem de benefica. Aceasta joaca rolul unui ingrasamant, care contribuie la cresterea randamentului culturilor, hranind radacinile plantelor, optimizand cresterea acestora intr-un mod cat mai sanatos si conferindu-le in acelasi timp un plus de rezistenta la boli.

Cel mai bun moment pentru a uda plantele cu apa de orez este inainte ca recolta sa isi inceapa ciclul de crestere.Acesta este intervalul de timp, in care plantele sunt cele mai active si au nevoie de hrana si nutrienti pentru desfasurarea activitatile biologice.Apa de orez reprezinta singura modalitate ecologica care ofera plantelor hrana de care au nevoie pentru a se dezvolta cat mai frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.