De ce sa alegi usi glisante din sticla? Avantaje si recomandari

Usile glisante au devenit de-a lungul timpului o alegere populara la nivel de sisteme de inchidere, deoarece acestea ofera cateva caracteristici foarte importante in comparatie cu sistemele traditionale de inchidere. Usile glisante sunt folosite cel mai adesea pentru ca ofera avantajul consumului redus de spatiul, insa despre acest avantaj si despre celelalte beneficii vom discuta in cele ce urmeaza.

Care sunt avantajele pe care le ofera usile glisante?

Usile glisante sunt deosebit de avantajoase, iar primul aspect este chiar pretul. Comparativ cu usile normale, uzuale, usile glisante sunt si o alternativa mai putin costisitoare si deosebit de utila. Pe langa acest aspect mai putem discuta si despre urmatoarele alte avantaje.

Economie de spatiu

Usile glisante economisesc spatiu, deoarece nu necesita elemente aditionale pentru inchidere si deschidere, asa cum se intampla in cazul sistemelor de inchidere traditionale. Acest lucru le face potrivite pentru camerele cu spatiu limitat sau pentru zonele cu trafic intens, unde nu pot fi instalate usi normale, cu directie de deschidere spre interior sau exterior, stanga, respectiv dreapta.

Pentru a te convinge poti vizualiza modelele de usi si ferestre de pe Unicspot.ro, acolo unde gasesti o gama variata de produse, special concepute pentru a acoperi nevoile de inchidere ale spatiilor ce nu suporta sisteme traditionale.

Usile glisante permit trecerea luminii naturale

Usile glisante din sticla permit trecerea luminii naturale, ceea ce poate face ca o camera sa para mai mare si mai luminoasa. Aceste tipuri de usi pot fi o alegere buna pentru camerele care nu beneficiaza de suprafete vitrate sau pentru spatiile care necesita mai multa lumina naturala, cum ar fi birourile sau camerele de lucru.

Pentru ca pot fi realizate din sticla sau din materiale speciale, transparente, aceste tipuri de usi sunt deosebit de utile si permit astfel si utilizarea rationala a resurselor in ceea ce priveste iluminarea.

Usile glisante ofera un aspect modern

Usile glisante din sticla au un aspect modern si elegant si pot fi personalizate in functie de preferintele personale ale fiecarui beneficiar. Dincolo de rolul evident constructiv, usile glisante au si rol decorativ, in functie de materialul ales pentru realizarea acestora.

Un set usa glisanta sticla poate fi folosit cu usurinta pentru amenajarea unor camere moderne, specifice stilului scandinav sau clasic, iar daca vrei sa amenajezi o camera mergand pe ideea de spatiu contemporan, poti opta pentru un set usa glisanta de sticla, sablat cu design, 85x205x0.8 cm.

Izolare fonica sau reducere a zgomotului

Usile glisante din sticla pot ajuta la reducerea zgomotului si pot fi o alegere buna pentru camerele care se confrunta cu efectele produse de zgomotul exterior. Fireste, nu putem pune pe picior de egalitate izolarea fonica normala cu utilizarea unei usi glisante, insa recomandarea specialistilor este ca aceste doua lucruri sa mearga in paralel. Poti astfel sa izolezi fonic spatiul, pentru ca mai apoi sa intervii la nivel de inchidere cu ajutorul unei usi glisante, in scopul reducerii zgomotului.

Intretinere facila

Usile glisante din sticla sunt in general usor de intretinut si curatat. Acest lucru poate depinde insa si de tipul sticlei folosite pentru suprafetele vitrate, pentru ca in cazul modelelor in relief poate fi nevoie de o curatare in profunzime. Chiar si asa insa, in cele mai multe dintre cazuri curatarea se poate face cu o laveta si cu ajutorul unei substante speciale de curatare.

Care sunt recomandarile de utilizare a utilor glisante?

Recomandarile pentru utilizarea usilor glisante din sticla includ instalarea acestora in camerele care au suficient spatiu pentru a permite trecerea usii, precum si utilizarea unor modele care se potrivesc stilului general al casei. De asemenea, este important sa se ia in considerare utilizarea unui material de sticla sigur si rezistent la impact, pentru a evita eventualele accidente.

In final, este important sa se lucreze cu un specialist in instalarea usilor glisante din sticla pentru a se asigura ca acestea sunt instalate corect si in siguranta. Nu trebuie pierdut din vedere nici faptul ca este necesar sa cumperi usi glisante de calitate, deoarece acestea vor avea un rol decisiv in ceea ce priveste estetica, rezistenta si durabilitatea amenajarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.