De ce femeile care nu sunt mame sunt considerate reci si incomplete?

Unele femei isi doresc cu disperare copii, in timp ce altele aleg sa nu devina mame, din mai multe motive. Atunci cand aceste femei sunt intrebate de ce nu au copii, se feresc sa spuna ca nu pot ramane insarcinate sau ca pur si simplu nu isi doresc.

Cand femeile spun ca nu isi doresc copii, acestea s-ar putea sa fie privite cu dispret, deoarece oamenii isi schimba rapid parerea. Se spune ca nu exista o bucurie mai mare in lume decat aceea de a deveni mama.

Oamenii gandesc pe baza conceptiei publice potrivit careia o femeie fara copiii este o femeie rece si inchisa. Motivele care stau la baza acestei decizii sunt extrem de variate. Pe langa infertilitate sunt multe alte cauze.

Unele femei au hotarat asta deoarece asa cred ca este mai bine pentru ele, altele pur si simplu nu vor nu contribuie la criza climatica. Unele femei nu doresc sa aduca copii intr-o lume in care egalitatea de gen reprezinta o problemă majora. Iar pe unele dintre ele, maternitatea nu le-a atras niciodata.

Ideea ca sa fii femeie inseamna sa fii mama. Cei mai multi oameni considera ca face parte din obligatia femeilor sa aduca să copii pe lume si se asteapta ca femeile sa isi doreasca acest lucru cu disperare. Totusi, nu toate femeile vor asta.

Atunci cand oamenii afla ca unele femei nu isi doresc copii acestia incep sa aduca fel si fel de comentarii si sa transforme aceasta decizie intr-o reala problema. Lumea presupune ca aceste femei urasc pur si simplu copiii si nu vor sa faca nici un fel de compromisuri pentru ei.

Unele femei pur si simplu tanjesc dupa o viata fara copii insa nu prea pot sa spuna acest lucru in gura mare, pentru ca risca sa fie judecate gresit.  Societatea are tendinta de a uri asfel de femei. De multe ori, acestea risca sa fie judecate verbal chiar de catre rude si prieteni, nu doar de catre straini. Femeile care au curajul sa spuna tare si raspicat ca nu intentioneaza sa ramana insarcinate sunt considerate egoiste si incomplete.

Cei din jur presupun ca acestea urasc pe deplin copiii insa nu este deloc asa. Unele femei care nu au copii, nutresc sentimente de simpatie fata de copiii altor persoane. Adica isi doresc sa aiba legatura cu nepotii sau vecinii fara sa aiba nici un fel de problema.

Unele lucruri ajung sa le implineasca mai mult decat decizia de a fii mama. Prin modul in care isi petrec viata, se simt implinite si in absenta maternitatii. Locurile pe care le viziteaza, viata profesionala si cercul de prieteni uneori reprezinta mai mult decat dorinta de a fii mama. Multe femei pur si simplu nu vor sa-si asume aceasta responsabilitate si vor sa se puna pe ele in centru atentiei, de aceea nu vor sa aiba copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.