De ce este rentabil un leasing auto?

In momente de recesiune, perioade dificile sau pur si simplu in primii ani de activitate, multe companii se confrunta cu cheltuieli neprevazute si un flux de numerar deficitar. Majoritatea problemelor pot fi cauzate de investitii neasteptate ce depasesc puterea financiara a firmei. Astfel, de cele mai multe ori este nevoie de un influx aditional de capital pentru achizitionarea mijloacelor fixe necesare desfasurarii activitatilor comerciale.

In aceste situatii, companiile care ofera solutii de leasing auto pun la dispozitie oferte destinate antreprenorilor. Leasingul financiar constituie o proportie semnificativa din imprumuturile efectuate de companiile romanesti pentru achizitionarea de bunuri cu valoare ridicata. Tendinta ascendenta se mentine intrucat riscurile sunt mult mai mici decat in cazul unui credit bancar.

Care sunt beneficiile leasingului financiar pentru companii?

Pentru societatile noi, cel mai mare avantaj al unui leasing auto este faptul ca platile aferente sunt esalonate pe mai multi ani. In acest fel, poti creste afacerea fara a-i compromite capitalul. Datorita platilor in rate, vei putea cumpara active noi, care ar fi mai mult mai costisitoare pe moment.

Leasingul financiar permite planificarea exacta a cheltuielilor lunare, intelegerea costurilor si taxelor totale si defalcate, chiar inainte de semnarea contractului. Prin urmare, firmele pot beneficia de o plata in avans de minimum 10%, de o perioada contractuala de pana la 72 de luni si de o valoare reziduala de la 1% pana la 20%. Acesti termeni contractuali pot varia in functie de societatea de leasing.

In multe cazuri, nevoia de finantare este urgenta, motiv pentru care poti accesa un contract de leasing auto online si poti primi aprobare in cel putin 24 de ore. De asemenea, dupa incheierea contractului de leasing si achitarea valorii reziduale, vei deveni proprietarul bunurilor finantate si te vei folosi in continuare de acestea pentru a genera profit.

Ce trebuie sa stii despre leasingul financiar?

Societatea de leasing financiar va achizitiona activele pe care le-ai solicitat, iar dupa semnarea contractului, veti avea dreptul de a utiliza bunurile cu conditia de achitare a ratelor periodice. Dupa incheierea perioadei contractuale si achitarea valorii reziduale, bunul va trece in proprietatea companiei tale.

In ceea ce priveste termenii contractuali, multe companii de leasing financiar din Romania ofera clientilor servicii personalizate, adaptate nevoilor acestora. Vei beneficia asadar, de un avans flexibil, care va permite configurarea unor rate lunare convenabile, fara sa afecteze bugetul firmei.

Daca societatea ta este la inceput de drum sau pur si simplu ai nevoie de active pentru dezvoltare, cu un contract de leasing auto poti obtine bunurile necesare fara a gira cu alte proprietati, precum in cazul creditului bancar. Leasingul este garantat exclusiv prin bunul nou cumparat. Insa acesta trebuie asigurat obligatoriu prin CASCO, pentru a elimina orice risc extern asupra integritatii sale.

In concluzie, un leasing auto este o modalitate rapida si sigura prin care poti folosi sau cumpara activele de care compania ta are nevoie. Totodata, costurile iti sunt prezentate in prealabil si sunt flexibile in functie de specificul si nevoile societatii tale comerciale. Metoda de finantare este avantajoasa, mai ales pentru companiile infiintate recent, care nu dispun de suficient capital pentru investitii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.