De ce este important sa te protejezi de apa dura?

Spalarea in apa dura lasa pielea iritata si uscata, iar parul, fara viata si lipicios. Cantitatea de timp, energie si bani necesare pentru a curata efectele secundare daunatoare ale apei dure este ametitoare. Un dedurizator de apa pentru intreaga casa este solutia optima ca raspuns la duritatii apei. Se poate gasi dedurizator eficient si la un pret mic, ceea ce este foarte important pentru bugetul intregii familii.

Cum functioneaza dedurizatoarele de apa?

Dedurizatoarele de apa functioneaza printr-un proces numit schimb de ioni care elimina calciul si magneziul din apa. Cand apa dura intra in rezervorul de minerale, aceasta curge printr-un pat de margele sferice de rasina. Aceste margele de plastic, de obicei realizate din polistiren, sunt incarcate cu un ion de sodiu.

Citeste si: Dedurizatoare apa pentru apa fara calcar

Margele de rasina sunt anioni, adica au o sarcina negativa. Mineralele de calciu si magneziu au o sarcina pozitiva, facandu-le cationi. Deoarece sarcinile opuse se atrag, sarcina negativa a mineralelor este atrasa de sarcina pozitiva a margelelor de rasina. Pe masura ce apa dura trece prin rasina, margelele prind ionii minerali si ii scot din apa.

Cand margele prind ionul mineral, ionul de sodiu este eliberat. Coloana de rasina indeparteaza toata duritatea apei pe masura ce trece prin rezervorul de minerale, iar apa dedurizata ajunge in casa.

Care sunt componentele unui dedurizator de apa?

Un dedurizator de apa este alcatuit din trei componente: o supapa de control, un rezervor de minerale si un rezervor de sare. Acestea trei lucreaza impreuna pentru a elimina mineralele din apa dura, pentru a monitoriza fluxul de apa si pentru a curata periodic sistemul printr-un proces de regenerare.

Rezervorul de minerale este camera in care apa dura este dedurizata. Linia de alimentare cu apa capteaza apa dura in rezervor. Apa se scurge prin patul de margele de rasina, depunand ionii de calciu si magneziu care dau duritate apei. Apa iese dedurizata din rezervor si curge prin tevile din casa, de unde iese catre aparatele de uz casnic.

Supapa de control masoara cantitatea de apa care trece prin rezervorul de minerale in casa. Supapa gazduieste un contor care urmareste volumul de apa care intra in rezervorul de minerale. Pe masura ce apa dura curge prin rezervorul de minerale, granulele de rasina isi schimba ionii de sodiu cu ioni duri. In timp, acest lucru epuizeaza capacitatea rasinii de a continua sa dedurizeze eficient apa si trebuie inlocuita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.