Ceaiul de ghimbir ofera multe beneficii pentru sanatate, inclusiv caldura, scadere in greutate, ameliorarea durerii si hipertensiune arteriala. Ceaiul de ghimbir inmuiat in apa fierbinte timp de cateva minute, elibereaza uleiurile esentiale.
Ceaiul de ghimbir are un gust calduros, usor picant. Ceaiul de ghimbir are o istorie lunga. A aparut in China in urma cu aproximativ cinci mii de ani. Acolo a fost folosit in mod traditional ca tonic general. Ghimbirul a fost adus in Europa mult mai tarziu, deja ca un condiment culinar. Cu ceai ghimbir iti poti mentine sanatatea si poti slabi.
Ceai ghimbir – Beneficii pentru sanatate
Ceaiul de ghimbir poate ajuta la ameliorarea problemelor de stomac. Ajuta la scaderea problemelor digestive si, in special, la ameliorarea starii de greata. Poate fi la fel de eficient ca unele medicamente, dar cu mai putine efecte secundare.
Amelioreaza inflamatia. Ghimbirul contine fitonutrienti cheie cunoscuti sub numele de gingerol. Studiile au aratat ca datorita lor, ghimbirul are un efect antimicrobian si antiinflamator. Consumul regulat de ceai de ghimbir va ajuta la sustinerea microbiomului (prima linie de aparare impotriva bolilor, infectiilor si atacului patogenului).
Poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Un studiu din 2017 a constatat ca cei care consuma zilnic ghimbir au un risc redus de a dezvolta hipertensiune arteriala. Desi studiul nu a analizat in mod specific ceaiul de ghimbir, consumul acestuia poate fi benefic daca ai hipertensiune arteriala.
Poate favoriza pierderea in greutate. Ghimbirul ajuta la controlul apetitului si creste termogeneza (productia de caldura). Prin urmare, ceaiul de ghimbir este util celor care sunt supraponderali.
Calmeaza durerile de cap si migrenele. Ghimbirul are proprietati analgezice. Este potential util pentru cei care se lupta cu dureri de cap si migrenele. De asemenea, consumul de ceai de ghimbir poate ajuta atat la prevenirea, cat si la ameliorarea durerilor de cap.
Bogat in antioxidanti
Ghimbirul este bogat in antioxidanti. Consumul regulat de ceai de ghimbir poate avea un efect preventiv impotriva tumorilor, si in special, ajuta la protejarea impotriva cancerului pancreatic si de colon. Ceaiul de ghimbir are proprietati vindecatoare, dar nu este pentru toata lumea.
Unii oameni pot avea reactii adverse in urma consumului acestei bauturi, cum ar fi balonare sau arsuri la stomac. Deoarece scade tensiunea arteriala, trebuie consumat cu moderatie la persoanele cu tensiune arteriala scazuta sau cand se iau medicamente pentru tensiunea arteriala.
Ceaiul de ghimbir este bun de baut in orice moment al zilei. Ajuta la trezire dimineata, dar poate fi consumat dupa mese pentru a imbunatati digestia. Il poti utiliza in combinatie cu lamaie sau portocala sau poti cumpara o varietate de ceai ghimbir aromat, cum ar fi cu lamaie sau portocala. Beneficiile ceaiului de ghimbir sunt nelimitate. Acest produs are un efect eficient asupra starii generale a corpului.
Ceaiul de ghimbir este un remediu excelent pentru curatarea intestinelor, combaterea racelilor si a edemelor. Acest instrument te incalzeste perfect iarna si te tonifica vara. Multi gurmanzi prefera sa suplimenteze mancarea japoneza cu ghimbir, iar fetele tinere beau ceai de ghimbir ca remediu pentru slabire.
Gustul ceaiului de ghimbir este pronuntat si neobisnuit. Condimentele orientale sunt combinate cu un numar mare de condimente diferite si compozitii de citrice, creand arome unice si de neuitat.