De ce ai nevoie de un scaun de masa cu certificare pentru copilul tău

0
306

 

Scaunul de masa pentru copil trebuie sa il ajute pe acesta sa manance intr-o pozitie confortabila si, foarte important, sa il ajute sa se simta in siguranta pe parcursul mesei. Nu orice scaun poate acoperi aceste nevoi, asa ca ar trebui sa alegi pentru copilul tau doar scaune certificate.

Certificarea unui scaun de masa este garantia ca acesta respecta standardele de calitate, asa ca iata care sunt avantajele atunci cand cumperi produsele care sunt insotite de acest document.

Certificarea atesta faptul că scaunul de masa este sigur

Atunci cand alegi un scaun de masa pentru bebe, trebuie sa iei in calcul mai multe criterii, insa siguranta este intotdeauna o prioritate. Daca scaunul are certificare inseamna ca indeplineste aceste norme de siguranta si bebelusul tau va putea sa stea asezat in el fara nicio emotie.

Ai un motiv in plus sa alegi un astfel de scaun pentru ca eviti accidentele care pot fi produse de structuri instabile sau de erori de fabricatie, dezavantaje intalnite mai ales in cazul produselor ieftine si neconforme.

Certificarea iti indica modul de utilizare al scaunului

Scaunul de masa pentru copil cu certificare este testat si aprobat conform standardelor europene specifice produsului, si anume EN 14988. Asta presupune faptul ca scaunul este fabricat din materiale 100% sigure, care nu pun copilul in pericol in vreun fel.

Standardul european EN 14988 indica modul in care trebuie utilizat produsul, prin ridicarea la inaltimea mesei si montare corespunzatoare. Scaunul de masa se foloseste pentru copii cu varsta de pana la 3 ani, care nu pot sta in sezut fara sprijin.

Ai siguranta ca ai investit intr-un produs de calitate

Scaunul de masa pentru copil nu este neaparat ieftin, ci de cele mai multe ori trebuie sa aloci un buget considerabil, deoarece este o investitie in calitatea vietii micutului. Ia in calcul faptul ca el petrece destul de mult timp in scaun, cel putin o data pe zi. Tocmai de aceea, certificarea reprezinta o garantie ca ai platit un pret corect pentru un produs conform, de calitate.

De asemenea, structura scaunului de masa pentru bebe trebuie sa fie solida. Daca vrei sa cumperi un scaun, nu e suficient ca acesta sa aiba un design pe gustul tau, ci trebuie sa fie confortabil si rezistent. Certificarea confirma faptul ca scaunul de masa pentru copil este unul realizat in conformitate cu specificatiile tehnice recomandate.

Scaunul certificat este dotat cu accesorii pentru un grad ridicat de siguranta

Momentul in care copilul incepe sa manance si mancare solida, trebuie sa includa insusirea unei pozitii corecte la masa, iar scaunul de masa este creat tocmai in acest scop. Certificarea este acordata in urma unor verificari si testari ale produsului, asadar tipurile de scaun de masa aprobate de specialisti au toate accesoriile care confera siguranta copilului, precum sisteme de prindere si de sustinere, dar si un cadru ideal pentru o postura corecta.

Utilizarea centurilor de siguranta nu este optionala. Aceste accesorii trebuie montate conform instructiunilor pentru a-i oferi celui mic suficienta libertate de miscare, insa fara a-l pune in pericol.

Scaunele de masa cu certificare sunt indispensabile odata ce copilul invata sa stea in sezut. Tranzitia catre noua pozitie avuta in timpul mesei reprezinta momentul in care cel mic invata sa manance singur, devenind deja mai independent din acest punct de vedere. Calitatea scaunului de masa nu este un moft, ci o necesitate care nu poate fi ignorata.

Certificarea este dovada faptului ca scaunul de masa respecta standardele europene de calitate si siguranta, asa ca existenta acestei garantii este criteriul de baza de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi un astfel de produs. Copilul va invata sa manance singur fara sa fie in vreun moment in pericol, iar tu te vei bucura de progresul rapid al acestuia in timp ce il supraveghezi.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.