De ce ai nevoie de hidroizolatie pentru terase

Hidroizolatia terasei este o solutie care iti permite sa protejezi in mod fiabil structura atasata casei de influentele externe. Asezarea unui strat impermeabil de hidroizolatie este unul dintre cei mai importanti pasi in pregatirea bazei terasei pentru montarea pardoselii. Lucrarile de hidroizolatie pot fi efectuate nu numai in timpul constructiei structurii, ci si in cazul in care terasa are deja destul de multi ani.

Tipuri de terase si caracteristici ale hidroizolatiei acestora

Terasele sunt foarte diferite: deschise, pe mai multe niveluri, separate de casa, incorporate. Cel mai adesea, aceasta structura este o extensie functionala a cladirii principale, care creste suprafata totala a cladirii.

Exista o multime de varietati de terase, precum si optiuni pentru hidroizolatia acestora. Terasele de deasupra incintei sunt hidroizolate si izolate in acelasi timp. Daca extensia are acoperis, de regula, hidroizolatia este plasata sub podea, care este adesea facuta din scanduri.

La ce trebuie sa fii atent cand construiesti o terasa?

La construirea unei terase ar trebui sa fii atent la panta, hidroizolatie, drenaj. Este mai bine sa incredintezi lucrarea de hidroizolatie a terasei profesionistilor cu experienta, care stiu ce material sa foloseasca intr-un anumit caz si sunt familiarizati cu toate caracteristicile structurale ale teraselor.

De ce este nevoie de hidroizolatie?

Hidroizolatia protejeaza terasa de patrunderea umezelii. Structurile deschise si extensiile situate pe acoperisuri sunt in mod special susceptibile la efectele precipitatiilor, vantului si umiditatii atmosferice. Hidroizolatia la timp si penetranta evita reparatiile costisitoare. Lucrarile de protectie impotriva umezelii sunt necesare atat pe terasele adiacente casei, cat si pe amplasamentele separate de cladirea principala.

Consecintele neglijarii protectiei apei

Umiditatea ridicata poate duce la mucegai si deteriorarea podelei terasei. Nevoia de impermeabilizare a extensiei se datoreaza caracteristicilor unei astfel de structuri.

Lipsa hidroizolatiei va duce la aparitia petelor umede pe suprafete, acumularea de umiditate pe podea si formarea de balti, deformarea straturilor decorative, distrugerea placilor, lemnul putrezit.

Odihna confortabila pe o terasa cu mucegai este imposibila, dar chiar daca starea extinderii pare sa fie satisfacatoare, trebuie sa se inteleaga ca procesul de distrugere va continua. Podelele vor continua sa crape si finisajele se vor desprinde.

La hidroizolatia terasei ar trebui sa acorzi atentie stadiului constructiei acesteia, dar poti proteja extensia si ulterior. Principalul lucru este sa nu ratezi momentul, altfel reparatiile si lucrarile de hidroizolatie pot costa o suma impresionanta.

Hidroizolatia podelei terasei

La baza etajului terasei, de regula, exista o placa de beton armat. Compozitia bazei podelei extensiei poate include un strat izolator si bariera de vapori, un strat de hidroizolatie si o sapa. Podeaua unei terase deschise este amenajata cu placi ceramice sau gresie portelanata, iar terasele cu acoperis au adesea podea din lemn.

Hidroizolatia unei terase deschise are propriile sale caracteristici. O atentie deosebita trebuie acordata sapei de beton, deoarece, de asta depinde daca baltile se vor aduna pe podeaua terasei. Pentru ca apa sa paraseasca pardoseala se creeaza o panta care asigura scurgerea acesteia.

La hidroizolatia podelei, trebuie luat in considerare faptul ca stratul impermeabil trebuie sa fie usor ridicat spre suprafetele laterale. Acest lucru va ajuta la protejarea bazelor si a suprafetelor de deteriorarea apei.

Realizarea rosturilor de dilatatie este cea mai importanta etapa in procesul de amenajare a pardoselilor pe terasa. Hidroizolatia ajuta la prevenirea distrugerii podelei in timpul deformarii naturale a extensiei, care apare, de exemplu, din cauza schimbarilor de temperatura. Poti afla mai multe pe blogul Hidroizolatii Conduraru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.