De cate tipuri sunt pergolele bioclimatice?

In magazinele de profil pot fi gasite mai multe tipuri de pergole bioclimatice pe care persoanele interesate le pot alege in functie de preferintele personale, de locul in care vor fi montate si de scopul in care sunt montate. Chiar daca profilul lor drept poate lasa impresia ca astfel de pergole sunt doar de un singur tip, in realitate, sunt disponibile mai multe tipuri de astfel de pergole.

Pergole bioclimatice atasata direct de cladire

Un mod clasic de pergole bioclimatice sunt cele care se vor monta atasat de constructie. Acest tip de pergola se diferentiaza de toate celelalte prin existenta a doi stalpi de sustinere pe exterior, pe cand interiorul va fi sustinut de fatada cladirii. Astfel de pergole sunt ideale pentru amenajarea teraselor sau pentru renovari, sistemul de drenaj mentionat anterior asigurand faptul ca apa nu urmeaza sa ajunga pe pereti, ceea ce inseamna ca nu exista niciun pericol pentru constructie.

Citeste si: Ce trebuie sa stii despre pergolele retractabile

Pergole bioclimatice independente

Astfel de pergole bioclimatice nu necesita structuri de sustinere extreme si pot sa fie puse oriunde. Pot fi instalate pe terasa, pe balcon sau chiar in curte. Deschiderea lor maxima recomandata este de 7 metri, avand o lungime de 4 metri, pentru a acoperi o suprafata extinsa. Este recomandat sa se monteze mai multe pergole pe o structura metalica.

Pergole bioclimatice fara structura

Astfel de pergole pot fi amplasate pe orice structura care deja exista. Pergolele de tipul acesta sunt recomandate pentru renovarea teraselor sau a foisoarelor deja existente, pentru ca trebuie doar sa fie schimbat acoperisul cu o pergola bioclimatica. La fel ca si pergolele independente, au o dimensiune maxima recomandata de 7 metri x 4 metri.

Pergole bioclimatice cu consola

Aceste pergole bioclimatice cu consola nu au stalpi de sustinere, fiind prinse direct de fatada constructiei. De obicei, prinderea se va face cu ajutorul unor tiranti, care garanteaza siguranta deplina a utilizatorilor. Pergolele vor avea dimensiunea maxima de 4 metri lungime si 5 metri latime, sau vor fi mai mici. Pentru a se acoperi o suprafata mai ampla este recomandat sa se foloseasca mai multe pergole modulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.