Cutii automate de viteze – avantaje si dezavantaje

Un numar tot mai mare de soferi sunt interesati in achizitionarea unor autoturisme pe transmisie automata. Acest lucru vine in contextul in care tot mai multi producatori de autoturisme vin pe piata cu astfel de cutii de viteze, dar si in contextul in care preturile pentru astfel de autoturisme sunt tot mai accesibile ca urmare a ofertei foarte diversificate.

Fara doar si poate ca cei mai multi dintre soferi aleg astfel de autoturisme prin prisma avantajelor oferite de transmisia automata. Insa exista si anumiti soferi care gasesc anumite dezavantaje in ceea ce priveste cutiile automate de viteze. Sa le punem in balanta si sa vedem care sunt avantajele si dezavantajele cutiilor automate.

Avantajele cutiei automate de viteze

Fiabilitatea cutiilor automate de viteze este un prim avantaj important. Acest lucru garanteaza pentru o viata indelungata a cutiei de viteze, dar si faptul ca nu sunt necesare reparatii cutii viteze automate foarte frecvente. De asemenea, fiabilitatea inseamna o investitie pe termen lung in cazul autoturismelor pe transmisie automata.

Tot printre avantajele oferite de o astfel de cutie automata de viteze se numara libertatea de miscare oferita soferului. Soferul poate sta cu ambele maini pe volan, iar faptul ca nu exista pedala de ambreiaj este de asemenea un plus in privinta libertatii de miscare a soferului atunci cand acesta este la volan.

Intretinerea la costuri mici este un alt avantaj al cutiei automate de viteze. Aici vorbim despre costuri mici datorate lipsei kit-ului de ambreiaj, kit care adesea avea nevoie de reparatii in cazul transmisie manuale. De asemenea, fiabilitatea ridicata a cutiei automate de viteze face ca serviciile de reparatii cutii viteze automate sa nu fie necesare atata timp cat revizia cutiei de viteze este facuta periodic.

Usurinta de manevrare a autoturismului in cazul soferilor incepatori poate fi privita de asemenea drept un avantaj important atunci cand avem in vedere cutiile automate de viteze. Fara doar si poate ca pentru un sofer incepator transmisia automata poate fi de mare ajutor, mai ales atunci cand vorbim despre plecarea din rampa sau despre schimbarea treptelor de viteze.

Dezavantajele cutiei automate de viteze

Acum ca am vazut care sunt principalele avantaje ale cutiilor automate de viteze, sa vedem care sunt eventualele dezavantaje ale acestor cutii de viteze. Primul aspect care poate fi privit drept un dezavantaj, dar care poate reprezenta pana la urma un avantaj, este complexitatea tehnica a acestor cutii de viteze. Fiind foarte complexe sunt si foarte fiabile, dar in acelasi timp in eventualitatea unei defectiuni este nevoie de expertiza si experienta unor mecanici specializati in reparatii cutii automate.

Tot in randul eventualelor dezavantaje putem regasi si costurile pentru achizitionarea unui autoturism pe transmisie automata si costurile cu repararea cutiilor de viteze automate. Preturile unui autoturism pe cutie automata sunt mai mari decat in cazul autoturismelor pe cutie manuala de viteze.

Iar in eventualitatea unei defectiuni, vei avea nevoie cu siguranta de un service specializat in reparatii cutii viteze automate.Pune in balanta aceste aspecte atunci cand vrei sa investesti intr-un autoturism pe transmisie automata si fa alegerea care se potriveste cel mai bine pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.