Curatenia in birouri si cladiri pe timp de pandemie

Indiferent ca vorbim de o scoala, de o societate ce se ocupa cu prelucrarea lemnului, a aschiilor metalice sau de o cladire de birouri, mai mult ca niciodata ni s-a adus la cunostinta ca igiena persoanal este extrem de importanta. Iar asa cum ne ingrijim de noi insine, avem si o obligatie de a ne pastra mediul de lucru in conditii optime.

Curatenia generala previne raspandirea unor microbi sau chiar previne aparitia lor, iar pe timp de pandemie mai mult ca niciodata e necesara o curatenie industriala, adica o curatenie specifica, atenta, in care sa se foloseasca cele mai bune tehnici si metode de lucru, respectiv produse, care sa ofere mai multa siguranta angajatilor ca nu se vor imbolnavi.Mai mult, normele de siguranta si sanatate ocupationala prevad in grija angajatorului sa asigure un mediu de lucru sigur, care nu pune viata angajatilor in pericol.

Cum asiguri curatenia in birouri si cladiri industriale pe timp de pandemie

Daca in anumite sectoare de productie lucrurile stau altfel, angajatii avand combinezoane, masti, manusi, asa cum prevede si fisa postului, cand vine vorba de birouri lucrurile stau putin diferit, mai complex am spune. Mediul de lucru poate fi impartit cu mai multi colegi sau poate fi in grija unuia singur. Iar birourile reprezinta unul dintre cele mai expuse medii de lucru la Covid 19 si la numeroase alte bacterii, dat fiind contactul cu articolele de papetarie, cu biroul, cu zeci de lucruri si suprafete pe care angajatii le au la indemana.

Femeia de serviciu de care dispune compania poate face o curatenie zilnica si dupa puteri, insa cel putin o data pe luna e recomandat sa apelezi la o firma de curatenie birouri. De ce ai face acest lucru?Luand in calcul ca traim o perioada grea in care oricine isi doreste sa faca economii, nu toti au de-a face cu solutii profesionale de lucru, care sa aiba un randament sporit si o eficacitate maxima.

Acesta este un prim avantaj care cade in sarcina firmelor specializate de curatenie, care au grija sa foloseasca solutii cat mai sigure pentru oameni, dar si solutii si metode de curatenie eficiente, care nu doar ca vor curata si vor proteja toate suprafetele, dar in acelasi timp vor elimina pana la 99.9% din microbi, virusi si bacterii.

Apeland periodic la o astfel de firma ai garantia lucrului bine facut. Iar intr-o perioada in care e recomandat contactul la minim si cand angajatii au tot mai multe atributii de lucru, ar fi practic imposibil sa se poata ocupa de toate in detaliu. De altfel, nici femeia de serviciu nu se poate imparti in zeci de locuri in acelasi timp, astfel incat sa acopere toate zonele dintr-o cladire, toate birourile etc.

Asadar, cel putin o data pe luna este musai necesara o curatenie generala oferita de catre profesionisti. Si nu-ti face griji pentru costuri! Acestea sunt extrem de mici in raport cu efectele negative pe care le-ar putea avea infestarea angajatilor cu diferiti agenti patogeni, inclusiv cu virusul cu care ne luptam cu totii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.