Cum trebuie sa fie mobilierul de gradinita?

Gradinita reprezinta prima ruptura a copilului de familie si primul contact cu societatea. Cei 2, 3 ani de gradinita sunt o perioada extrem de importanta, in care sunt acumulate extrem de multe informatii ce vor fi de ajutor ulterior.

Succesul educational din gradinita depinde de foarte multi factori: calitatea didactica, dotarile gradinitei din punct de vedere tehnic si evident, piesele de mobilier .

De ce sunt importante piesele de mobilier din gradinita?

Pentru ca intra in contact direct cu micutii si ii invata sa le foloseasca corect. De asemenea,  sunt importante deoarece pot avea  un impact direct asupra sanatatii copiilor.

Cum trebuie sa fie mobilierul de gradinita?

Procesul de mobilare gradinita trebuie sa respecte o serie de reguli importante:

1.Confortul celor mici. Este indicat ca prichindeii sa se simta bine atunci cand stau pe scaun si sa beneficieze de o sustinere corecta a corpului. Inca de la varste fragede, copiii trebuie sa invete sa stea cu spatele drept si sa aiba o pozitie corecta atunci cand scriu, deseneaza sau se joaca. Mobilierul poate avea un cuvant serios de spus in acest sens.

2.Rezistenta. Este un criteriu important, in conditiile in care cei mici vor exploata la maxim fiecare piesa pe care o au la dispozitie. Mobilierul trebuie sa fie robust si sa faca fata eventualelor socuri fizice.

3.Forma.O gradinita perfecta este cea care le pune mintea celor mici la contributie. Niste piese de mobilier cu forma deosebita ii vor ajuta sa isi imagineze povesti si sa descopere lumea inconjuratoare intr-un mod diferit;

4.Culorile. pe langa forma, culorile sunt extrem de importante. Sunt de evitat piesele de mobilier in culori monotone, fiind mult mai potrivite cele colorate in nuante vii.

Nu in ultimul rand, mobilierul pentru gradinite trebuie sa bifeze un criteriu esential: siguranta. Un mobilier sigur este gandit in asa fel incat sa nu aiba colturi ascutite, sa nu fie vopsit cu substante care pot fi periculoase si sa nu fie foarte inalt, in asa fel incat sa faciliteze cazaturile si accidentele.

Chiar daca exista mereu educatori care stau cu ochii pe copii, este bine ca toate micile detalii sa fie gandite in jurul sigurantei.Un mediu colorat, confortabil si sigur va reusi sa formeze, fara doar si poate, niste copii curajosi si inteligenti, care vor deveni adulti de succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.