Cum stim daca avem nevoie de un avocat in drept civil sau in drept penal?

Cu toate ca este de preferat sa nu avem nevoie de serviciile unui avocat pentru cauze in care suntem acuzati de anumite fapte sau in cauze in care trebuie sa fim despagubiti, exista si situatii in care serviciile de avocatura nu au legatura cu infractiuni grave sau cu situatii complicate.

Exista situatii in care un avocat poate sa ne reprezinte interesele pe anumite domenii juridice unde nu avem expertiza si unde avem nevoie de sprijin.Avand in vedere ca exista spete pe partea de drept civil, dar si pe partea de drept penal, este important sa stim cand trebuie sa apelam la un avocat Bucuresti pe aceste doua mari ramuri juridice.

Cazuri si spete in dreptul civil

Daca nu esti foarte familiarizat(a) cu aspectele juridice si cele de drept, trebuie sa stii ca in momentul in care discutam despre dreptul civil sunt avute in vedere reglementarile juridice din cadrul relatiilor social-patrimonaiel si cele nepatrimoniale care se stabilesc la nivel de persoane fizice sau persoane juridice. Aceste relatii sunt avute in vedere in contextul in care pozitionarea persoanelor fizice sau juridice este la acelasi nivel din perspectiva juridica.

Pornind de la aceasta definitie, spetele si cazurile din dreptul civil vizeaza aspecte precum relatiile contractuale de la locul de munca, spete privind divorturile si partajul la divort, cazuri care au in vedere dreptul familiei, spete pe litigii comerciale, cazuri precum infiintarea unor organizatii, societati comerciale sau fundatii, dar si spete precum obtinerea autorizatiilor de mediu. Acestea sunt doar o parte dintre cele mai des intalnite spete atunci cand vorbim despre serviciile pe care un avocat le poate oferi in domeniul dreptului civil.

Cazuri si spete pentru dreptul penal

Spetele si cazurile in dreptul penal sunt mult mai complexe, mai complicate si chiar mai grave. Aici sunt avute in vedere acele instrumente cre au rolul de a proteja valorile sociale in fata faptelor periculoase care pot duce la incalcarea sau nerespectarea valorilor sociale la nivel de societate. In cadrul acestor valori sociale putem aminti libertatile si drepturile la nivel de individ, dreptul asupra proprietatii sau aspecte privind independenta statului.

Avand in vedere aceste caracteristici ale dreptului penal, trebuie subliniat faptul ca cele mai des intalnite spete pe partea de drept penal pe care un avocat le poate acoperi se refera la cazuri referitoare la violarea domiciliului si a proprietatii private, violarea intimitatii, hartuirea sexuala, agresiunea sexuala, violul, violenta domestica, deturnarea licitatiilor publice, traficul de droguri si substante interzise, traficul de persoane, tentativa de omor, violenta sau chiar omuciderea.

Servicii de avocatura in civil si in penal

Pentru a avea certitudinea ca vei beneficia de servicii complete si de cea mai buna reprezentare in diferite spete juridice, cea mai buna alegere o reprezinta un avocat Bucuresti care ofera servicii atat pentru spete civile, cat si pentru cele din domeniul penal. Pentru astfel de servicii complete poti gasi mai multe informatii pe avocatinpenal.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.