Cum se curata un covor?

Ai inceput curatenia de primavara si ai realizat ca anul acesta nu exista nicio sansa sa trimiti covorul la curatatorie, asa ca va trebui sa te descurci cu propriile resurse?Ai scapat pe covorul modern pe care tocmai il cumparasei inghetata, fructe sau mancare de orice fel? Intr-o clipa de neatentie, paharul cu vin rosu a aterizat de pe masa direct pe covorul din sufragerie?

Nu-ti face griji, avem cate o solutie pentru fiecare dintre problemele expuse mai sus cu care s-ar putea sa te confrunti acum sau in viitor, asa ca afla din randurile ce urmeaza care sunt cele mai bune solutii de curatare pentru covoare, precum si care sunt cele mai eficiente metode de a elimina petele sau murdaria de pe acestea. Iata ce trebuie sa stii.

Cum se curata un covor cu smocuri?

Covoarele cu smocuri, adica cele cu fire lungi, sunt cel mai greu de curatat si intretinut, pentru ca praful sau petele pot patrunde adanc in fibre.Daca vorbim de o curatenie pe care o faci o data pe saptamana, e bine sa stii ca poti aspira eficient covorul cu fire lungi in directia fibrelor, ajutandu-te de duza cu perie a aspiratorului.

Daca, insa, ai de scos vreo pata de pe un covor de acest tip,incepe prin a tampona zona afectata cu un servetel uscat, curat si alb,pentru a elimina posibilitatea de a-l murdari si mai tare,Putin detergent dizolvat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.