Cum sa va protejati atunci cand solicitati un imprumut?

Imprumuturile rapide sunt o sursa de bani rapida si convenienta pentru multi oameni. Acestea reprezinta o optiune alternativa pentru persoanele care nu au acces la banci din cauza veniturilor mici sau a istoricului prost de creditare. In cele mai multe cazuri, banii sunt folositi fie pentru acoperirea cheltuielilor obisnuite, fie pentru situatii de urgenta.

Desi majoritatea creditorilor sunt bine cunoscuti si poti avea incredere in ei, se intampla sa fie oameni care speculeaza si ar beneficia de informatii suplimentare. Daca nu stiai, aplicarea pentru un imprumut poate duce la furtul de identitate. Asadar, daca planuiesti sa aplici pentru un imprumut si vrei sa fii sigur de finantele tale, precum si de identitatea ta sau de alte aspecte, iata cativa pasi pe care ii poti lua:

Asigurati-va ca creditorul este inregistrat si autorizat

Incheierea unui acord cu creditorii autorizati va va oferi asigurarea ca actionati in conformitate cu legea, atat dvs. cat si ei si ca ambele parti au drepturi si obligatii.

Investigati creditorul

Trebuie sa stiti cu cine aveti de-a face, asa ca faceti un studiu mai amplu si mai detaliat. Familiarizati-va cu istoria companiei, de cat timp este pe piata, daca are o vasta experienta in creditare, daca isi desfasoara activitatea in alte tari.

Examinati in detaliu termenii si conditiile generale

Majoritatea ar profita de necunoasterea celorlalti cu privire la micile detalii. Este important sa va familiarizati cu termenii contractului inainte de a-l semna. Acest lucru va va permite sa decideti daca este benefic pentru dvs. sau nu.

Nu plati bani pana nu esti sigur ca trebuie

Creditorii corecti colecteaza datorii la data scadentei sau trimit un memento ca data va veni in curand. Exista posibilitatea de rambursare anticipata a imprumutului rapid, dar trebuie sa informati creditorul in prealabil.In orice caz, vei fi anuntat cand a sosit momentul achitarii ratei.

Daca nu sunteti sigur cand si exact cat trebuie sa returnati, cel mai bine este sa sunati la creditor si sa va verificati starea.Comunicarea deschisa este necesara pentru a simti o afacere buna. Un creditor legitim este unul care va fi usor de contactat direct prin telefon. Cu siguranta va avea un reprezentant care te poate intalni fata in fata.

Daca dai peste o companie care nu are o adresa fizica, un site web functional si singura modalitate de a le contacta este prin posta, tine cont ca cel mai probabil este vorba de o inselatorie. Avand in vedere ca unii creditori ar putea fi fraudatori, aveti grija sa nu va puneti in pericol.

Sursa: creditarebuna.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.