Cum sa renunti la dulciuri: 5 metode de a manca mai sanatos

Dulciurile in sine nu sunt elemente care sa ne puna viata in pericol, dar modul in care le consumam si ce anume ajungem sa consumam, da. Cantitatea excesiva de zahar din prajituri, bomboane, gogosi etc. reprezinta un atac puternic asupra organelor si mai ales asupra nivelului de insulina, provocand aparitia diabetului. Consumul frecvent de dulciuri poate duce la consecinte grave, cum ar fi: infertilitate, obezitate sau complicatii in timpul sarcinii. Prin urmare, expertii in nutritie se ocupa sa dezvolte diverse masuri pentru a reduce consumul global de dulciuri.

Daca vrei sa ai o viata sanatoasa, iata 5 metode prin care sa renunti la dulciuri si, in special, la orice preparat care contine zahar.

Evita infometarea

Inceputul calatoriei tale intr-un stil de viata fara zahar si fara dulciuri va crea o multitudine de schimbari in organism. Daca dieta ta pana in acest moment a fost bogata in dulciuri sau obisnuiai sa ai mese care includeau carbohidrati cu digerare rapida (cereale, paste, deserturi), corpul tau s-a obisnuit cu aceste aspecte si a invatat sa functioneze doar in acest sens.

Indepartarea dulciurilor si inlocuirea lor cu produse bio te va face sa te simti stors de energie temporar. Daca te infometezi in perioada acestei tranzitii, corpul tau va incerca sa gaseasca o sursa de energie si te va face sa revii la consumul de zahar in exces. De fiecare data cand simti ca iti e foame, poti alege o alternativa nutritiva care sa te scape de sentimentul golului in stomac.

Schimba-ti dieta alimentara

Meniul tau de zi cu zi ar trebui sa aiba un continut adecvat de fructe (care, de altfel, contin zahar, dar nu este la fel de periculos ca in cazul dulciurilor), legume, carne slaba, peste, verdeturi si produse din cereale integrale care sa ajute organismul sa furnizeze aportul nutritiv necesar pentru a functiona.

Relaxeaza-te atunci cand mananci

Corpul nostru nu este la fel de multifunctional precum il facem noi sa fie. Putem sa mancam si sa ne uitam la un film in acelasi timp, dar una dintre activitati nu va fi performata la potential maxim. Ajungem sa mancam automat, fara sa constientizam ce cantitate de mancare ajunge in stomac si cat de rapid s-a terminat totul din farfurie. Asa ca, incearca sa te relaxezi atunci cand mananci.

Fa mai mult sport

Precum dulciurile si consumul mare de zahar si sportul poate provoca dependenta, depinzand de cat de motivat esti sa-ti schimbi stilul de viata. Sportul este un consumator de energie, dar ridica in acelasi timp nivelurile de serotonina din corp, asemenea dulciurilor.

Gaseste un inlocuitor pentru zahar

De multe ori, zaharul este un ingredient care ne inconjoara viata si nu ne referim doar la dulciuri. Acesta poate fi folosit pentru indulcirea cafelei, ceaiului, limonadei sau a altor bauturi concepute in casa. In acelasi timp, poti gasi foarte usor un inlocuitor pentru zahar. Majoriatea oamenilor se indreapta catre miere atunci cand vor sa-si schimbe dieta alimentara intr-una mai sanatoasa.

Acum ca stii cateva aspecte despre cum sa renunti la dulciuri si cum sa duci o viata mai sanatoasa, este momentul sa-ti incepi calatoria.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.