Cum sa folosesti prizele inteligente?

In ziua de astazi, locuintele inteligente sunt dotate cu dispozitive moderne de ultima generatie, care fac viata utilizatorilor mult mai usoara.  Acestea sporesc in mod evident nivelul de confort si faciliteaza economisirea energiei termice si electrice. In plus, te ajuta sa controlezi de la distanta dispozitivele smart din propria casă pentru a te bucura din plin de beneficiile acestora.

Prizele inteligente sunt foarte simplu de folosit si ofera o serie de intrebuintari, transformand astfel orice aparat intr-un dispozitiv smart. Acestea pot fi instalate in orice priza de perete existenta si pot fi controlate cu ajutorul smartphone-ului. Functiile acestui tip de priza sunt diferite fata de cele ale unei prize conventionale.

Din punct de vedere tehnic, prizele inteligente sunt comutatoare care permit pornirea sau oprirea curentului electric. Acestea reprezinta dispozitive absolut necesare intr-o casa inteligenta, dat fiind faptul ca transforma orice sursa de lumina sau un aparat electrocasnic invechit intr-unul inteligent.

Prin urmare, aparatele casnice precum o lampa, un ventilator, un espressor sau o masina de spalat pot deveni dispozitive smart care pot fi controlate de la distanta, cand lipsesti de acasa. In plus, pot fi controlate si prin intermediul unui mesaj vocal daca dispun de un difuzor inteligent.
Pentru a functiona prizele inteligente trebuie conectate la o prize traditionala iar prin functiile On/Off acestea sunt pornite si oprite. Sunt anumite prize inteligente care se pot monta direct la reteaua electrica. In plus, prizele smart pot fi si programate, astfel ca poti programa expresorul sa faca cafea la ora la care preconizezi ca te trezesti.

De asemenea, daca vrei să pui hainele la mașina de spălat poti selecta programul dorit de cand pleci de la serviciu, pentru a le putea intinde atunci cand ajungi acasa. Prin urmare, poti conecta la priza smart orice dispozitiv doresti pentru a le porni si opri cu usurinta oricand doresti.

Pentru a te bucura de buna lor functionalitate pe termen lung, prizele inteligente trebuie sa prezinte anumite caracteristici de baza. Acestea trebuie sa fie compatibile cu versiunea sistemului de operare Android și IOS, sa aiba impamantare, o masura de securitate a instalatiei electrice si sa aiba capacitatea de a tolera intre 10 si 16 amperi. Verifica daca dispozitivele electrice sunt compatibile cu aceasta intensitate, ca metoda de precautie.

Prizele smart sunt deosebit de utile in desfasurarea nenumaratelor activitati. Acestea joaca rolul unui asistent virtual, astfel ca la comanda ta are loc stingerea luminilor din casa in mod automat. Acestea sunt folosite pentru instalarea camerelor de supraveghere. Prizele inteligente sunt special create pentru a fi cat mai eficiente, astfel incat sa consume o cantitate mica de energie electrica.

Poti opri oricand din aplicatie dispozitivele inteligente chiar si atunci cand lipsesti de acasa. Selecteaza un program de functionare a prizelor smart, pentru a le putea opri in momentul in care nu ai nevoie de ele. Prizele inteligente se adapteaza cu usurinta nevoilor tale pentru ca sunt controlate simplu si util, chiar si de catre cei mai neexperimemtati utilizatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.