Cum sa faci cele mai bune sandviciuri din lume?

Sandviciuri-le sunt foarte iubite pretutindeni si pot fi extrem de variate in functie de ingredientele pe care le contin. Un sandvici are la baza felii de carne, branza, sosuri si legume dar acesta poate fi imbunatatit dupa imaginatia si preferinta fiecaruia. Numele acestui preparat cu doua felii de paine a fost adoptat abia in secolul al XVIII-lea pentru John Montagu, al patrulea conte de Sandwich.

Sandwich a cerut sa i se aduca felii de carne si sa manance in timp ce lucra la birou, astfel ca acest preparat i-a luat numele si a devenit cunoscut pe tot mapamondul. Asa a ajuns sandviciul in aproape toate bucatariile din Occident, chiar daca este un preparat simplu dar extrem de variat.

Se poate folosi orice tip de paine si orice ingredient care se poate pune intre doua felii de paine si se poate servi atat rece cat si cald.Spre exemplu sandviciurile de ceai britanice se fac cu paine taiata felii subtiri umplute cu pasta de peste, castraveti, creson sau rosii. Smørrebrød sunt sandviciurile scandinave care se servesc deschise, cu garnituri din peste, carne feliata si salate.

In America au aparut formule elaborate de sandwich-uri. Cele mai faimoase sunt club sandwich-ul din felii de pui sau curcan, bacon, salata si rosii si sandviciul Reuben din carne de vita, branza elvetiana, varza murata si sos rusesc, facut la grătar cu paine neagra.

Sandviciurile fierbinti, în special cum este hamburger pe chifla, este facut pe baza unei dietei americane, iar sandviciul cu unt de arahide si jeleu este cel mai des consumat de elevii americani. Pentru francezi cel mai bun sandvich este o bagheta umpluta cu sunca si branza.

Iata si reteta pentru cele mai bune sandvich-uri daneze Smørrebrød in combinatii diferite si extrem de apetisante.

Ingrediente :

  • 1 paine de secara
  • 20 g de unt
  • 400 g friptura de vita
  • 100 g somon afumat
  • 140 g de branza cu mucegai
  • 1 ceapa rosie, feliata
  • 1 borcan de cornichon taiati felii
  • 1 lamaie
  • marar proaspat
  • 2 ridichi, taiate felii subtiri
  • 1 para taia felii pe lungime
  • ½ cana de nuci tocate
  • hrean si mustar

Mod de preparare :

Pentru primul sandvich se intinde untul pe paine peste care se pune friptura de vita apoi se adauga feliile de castraveti si ceapa iar deasupra hrean. Pentru cel de-al doilea intre cele 2 felii de paine se pune somon afumat, felii de ridiche si marar proaspat apoi suc de lamaie si muștar.

Pentru un smørrebrød cu branza albastra se pune unt pe paine apoi branza bleu, 2 felii de pere si nuci tocate.Acestea pot fi servite atat ca mic dejun cat si ca cina, dar pot fi la fel de apreciate si la o petrecere de copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.