Aperitivele ocupa un loc foarte important si sunt deseori consumate cu diferite ocazii. Acestea presupun imbinarea a cateva ingrediente pentru a obtine un rezultat foarte bun ca si gust dar si foarte atragator ca si estetica. Pregateste apertitive impresionante pentru petrecere si serveste-le cu placere alaturi de cei dragi. Iata cateva aperitive usoare care se fac in scurt timp fara sa fie nevoie de coacere :
- Frigarui de salata greceasca
- Sandvis cuban fara paine
- Rulouri de tortilla
- Frigarui cu mezeluri
- Rosii umplute cu pesto
- Guacamole și nachos
Frigarui de salata greceasca
Ingrediente : rosii cherry, o ceapa rosie, castraveti cornison, masline verzi, branza feta, ulei de masline, oregano.
Mod de preparare : Branza o tai in cubulete iar ceapa si castravetii in felii subtiri. Pe frigaruie pui prima data o rosie, o felie de castravete, o felie de ceapa, o maslina si un cub de feta. Repeta procedeul pana la capat. Deasupra presara ulei de masline si oregano.
Frigarui cu sos
Ingrediente : sunca afumata, branza elvetiana rasa, castraveti murati Pentru sos : 1/3 cana de muttar dijon, 1/3 cana de maioneza, 1/4 lingurita de praf de ceapa, sare
Mod de preparare : Branza se taie cubulete, sunca se taie fasii iar castravetii murati se taie pe jumatate. Pune intr-o frigaruie castravete, sunca apoi branza si repeta procedura. Serveste alaturi de sos .
Rulouri de tortilla 8-10 tortilla
Ingrediente : crema de branza, smanatana, branza Cheddar rasa, masline tocat, ardei iute verde tocat.
Mod de preparare ; Se amesteca toate ingredientele cu mixerul in afara de tottilla. Se pune amestecul la mijloc si se ruleaza ca o clatita. Lasa compozitia la rece inainte de a umple tortilla pentru a se amesteca aromele. Taie rulourile in felii si pune rondelele pe o farfurie.
Frigarui cu mezeluri
Ingrediente : masline, rosii cherry, salam picant, salam uscat chorizo sunca presata, bilute de mozarella, branza cheddar, busuioc, spanac baby
Mod de preparare : Pliaza feliile de salam in 4, ruleaza frunzele de spanac in jumatate si procedeaza astfel cu tepusele. Pune masline, rosii, spanac, salam, branza, busuioc. Poti combina porice fel de ingrediente dupa preferinte. Serveste cu salata sau cu un sos de iaurt si uleiuri aromatice.
Rosii umplute cu pesto
Ingrediente : crema de branza, parmezan ras, pecorino ras, sos pesto, rosii cherry
Mod de preparare : Amesteca pesto cu crema de branza, parmezanul și pecorino-ul ras. Scobeste miezul rosiilor cherry si umple-le cu sosul cu ajutorul unei lingurite. Adaugă deasupra parmezan suplimentar pentru un plus de aroma si estetica.
Guacamole si nachos
Ingrediente : 2 avocado, 1 rosie, 1 ceapa rosie, fulgi de ardei chilli, sare Ppiper, 1 lamaie, un catel de usturoi maruntit.
Mod de preparare : Pasează bine avocado-ul cu o furculita. Toaca rosia fara miez si ceapa si amestecă-le în pasta de avocado. Adauga apoi usturoiul, chilli, sare si piper, stropeste cu zeama de lamaie si serveste alaturi de nachos picanti.