Cum sa cureti o lustra si sa intretii frumusetea acesteia

Lustra este corpul de iluminat central al camerei in care este montata, iar achizitia unei piese noi este o modalitate buna de a redecora incaperea, insa chiar si aceasta va fi afectata de trecerea timpului.

Cand lustra isi pierde din „stralucire” datorita timpului prin uzura, acumularea prafului sau a insectelor, specialistii de la VtacSmartHome.ro iti ofera un mic sprijin pentru curatarea acestora si redarea frumusetii initiale.

Siguranta pe primul loc!

Un prim pas in curatarea lustrelor este sa iti asiguri siguranta personala prin intreruperea alimentarii lustrei cu energie electrica. Acest lucru il poti face destul de usor decupland siguranta automata aferenta iluminatului incaperii sau chiar a intregii case, daca doresti sa te asiguri ca esti in siguranta.

Un al doilea pas este sa folosesti o suprafata mai intinsa pe care sa te urci si sa ai stabilitate cum ar fi o masa. O masa iti permite libertate mai mare de miscare decat un scaun sau o scara si nu trebuie sa acorzi atentie sporita la echilibru.

Cu ce „instrumente sa te echipezi”?

Inainte de a te apuca sa cureti lustra, asigura-te ca ai tot necesarul usor disponibil in preajma ta. Iata cateva dintre lucrurile care ar putea sa iti fie de folos:

  • o carpa din microfibra fina;
  • șervețele umede pentru colectarea prafului;
  • apa intr-un recipient cu pulverizator sau o substanta universala de curatat suprafetele din plastic, sticla, lemn, metal etc. sau un spray special daca lustra are decoratiuni cu cristale;
  • șurubelnita cu cap cruce si una cu cap drept;
  • becuri LED corespunzatoare de schimb.
  • Dupa ce ai pregatit „suprafata de lucru” mai ai cativa pasi de pus in practica pentru curatenia efectiva.

1. Desprinde abajurul, daca este cazul

In situatia in care lustra pe care o cureti este dotata cu abajur, un prim pas este sa il desprinzi cu grija, evitand ruperea clipsurilor sau alte sisteme de prindere care in timp se pot sensibiliza. Este posibil ca abajurul sa fie prins in suruburi, caz in care implica necesitatea folosirii surubelnitei.

Odata demontat, abajurul trebuie curatat cu grija. Daca este prafuit nu aplica forta la stergerea prafului pentru ca aceasta actiune poate determina aparitia zgarieturilor. Foloseste pulverizatorul sau substanta pentru a inmuia praful apoi sterge usor cu serfetele. Repeta stergerea abajurului de 2 / 3 ori pentru a te asigura ca este bine curatat, apoi sterge cu carpa uscata pentru a indeparta eventualele urme de apa sau solutie de curatat.

2.Curata rama si piciorul sau firele de sustinere

Odata scos abajurul, rama lustrei poate fi curatata folosind produsele necesare pentru materialul lustrei. Spre exemplu o lustra LED moderna poate avea fire de sustinere si „abajur” din plastic rezistent, in timp ce modelele mai vechi pot avea materiale din sticla, portelan, cristal, material textil sau chiar hartie, lemn si metal.

3.Curata sau inlocuieste sursele de iluminat

Avand in vedere faptul ca doresti as redai stralucirea lustrei, odata cu curatirea acesteia este si un moment oportun sa si becurile vechi cu modele noi de becuri LED. Pe Vtac Smart Home gasesti becuri LED cu echivalentul puterii de iluminare al modelelor vechi, dar cu o eficienta energetica superioara si o durata a vietii indelungata in timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.