Cum sa amenajezi o sala de sport acasa in perioada rece

Miscarea continua chiar si atunci cand valorile din termometre ating minime extreme. Daca afara ninge sau este foarte frig, iar deplasarea pana la sala pare sa fie un lucru pe care ai vrea sa il amani pe cat de mult posibil, aceleasi antrenamentele pot fi realizate chiar si acasa.

Iti aratam astazi cum poti amenaja un perimetru in spatiul casei, pentru exercitiile de forta sau sesiunile cardio, utilizand echipamente de lucru pe care le poti comanda online. De la benzi pentru alergare la banci fitness, greutati si alte accesorii, toate sunt acum disponibile pe net. Cu ajutorul urmatoarelor sfaturi, in mai putin de o saptamana, incepi antrenamentele acasa!

Identifica un spatiu disponibil in locuinta

Sala de sport acasa necesita spatiu suficient pentru a putea integra acolo echipamentele de lucru potrivite nevoilor tale. Daca amenajarea acestei sali are un caracter temporar, doar pe cuprinsul sezonului rece, este important ca zona respectiva sa fie si incalzita.

Daca stai la casa, lista cu optiuni este ceva mai variata. Poti miza pe spatiul din garaj sau pe zona mansardei, locuri ideale pentru un astfel de proiect. Daca locuiesti la bloc, asigura-te ca mini-sala de antrenamente se afla intr-un spatiu al apartamentului ce nu blocheaza rute de tranzit, sau alte zone de interes pentru activitatile desfasurate aici.

Balconul sau un colt al livingului pot fi solutiile la care sa te raportezi, daca amenajezi la bloc o sala de antrenament proprie. De asemenea, este important sa te orientezi catre echipamente de lucru ce pot fi compactate si depozitate intr-un spatiu cat mai restrans posibil. Astfel, camera respectiva isi poate recapata utilitatea de zi cu zi, dupa ce ai incheiat sesiunea de miscare.

Amenajeaza decorul cu elemente specifice

Daca ai la dispozitie o camera intreaga pentru amenajarea unei sali de sport acasa, monteaza oglinzi in spațiul respectiv. Astfel, se poate genera impresia unui loc pentru sport mult mai mare, iar tu iti poti observa mult mai bine miscarile. Privitul in oglinda, atunci cand faci antrenamente de fitness sau cardio, te ajuta sa corectezi posibilele greseli de postura pe care le faci.

De asemenea, iti recomandam sa acoperi intreaga suprafata a pardoselii cu un covor cat mai moale, pentru a evita posibilele deteriorari ale acesteia, produse in urma contactului cu echipamente voluminoase. Alege un covor antiderapant, pentru mai multa stabilitate pe sol, in timpul unor exercitii dinamice, asa cum sunt cele specifice antrenamentelor cardio HIIT.

Alege inspirat echipamentul pentru antrenament

Principalul criteriu la care sa te raportezi, atunci cand realizezi o astfel de achizitie: specificul activitatilor fizice. Cresterea masei musculare, pierderea excesului de kilograme, urmarea unui program de antrenamente, cu suport video la care sa te raportezi – in functie de tipul activitatii fizice pe care doresti sa o integrezi in program, poti comanda online pentru acasa:

  • banci de fitness reglabile sau fixe;
  • statii de forta multifunctionale;
  • benzi de alergat si aparate crosstrainer;
  • gantere, discuri, bare pentru greutati;
  • benzi elastice si corzi pentru sarituri;
  • biciclete eliptice si aparate pentru vaslit;
  • echipamente pentru antrenamentul la box etc

Vezi ce optiuni ai pentru a depozita echipamentul

Daca alegi sa amenajezi doar pentru sezonul rece un spatiu din casa cu echipamente dedicate sportului, gandeste-te dinainte unde vei depozita solutiile respective, odată cu startul lunilor calduroase. Acest lucru trebuie sa te preocupe mai ales daca vrei sa suprafata respectiva sa capete o alta utilitate, din moment ce vara isi va intra in drepturi.

In acest context, este mult mai indicat sa optezi pentru elemente de echipament cu un caracter ergonomic, ce au dimensiuni reduse sau care se pot strange fara probleme. Spatiile recomandate pentru depozitarea lor, mai ales daca nu vor mai fi utilizate deloc până la venirea sezonului rece, trebuie sa se afle in locuri in care accesul se realizeaza sporadic, pentru a nu incurca.

Anumite spatii suspendate sau izolate din mansarda si garaj sunt doar cateva idei de loc in care poti depozita echipamentul de sala, atunci cand nu il utilizezi. Daca locuiesti la bloc, asigura-te ca achizitionezi din start solutii care se pot pastra intre un dulap si perete, sub pat, pe balcon, sau in alte spatii restranse din perimetrul locuintei.

Vrei sa faci sport acasa? Pune in practica aceste sfaturi si organizeaza in spatiul locuintei tale propria sala de antrenamente. Comanda online echipamentele potrivite pentru tipul de miscare avut in plan si continua sa fii activ, chiar si atunci cand vremea de afara este nefavorabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.