Un interior reusit este atat functional si confortabil, cat si echilibrat cromatic si personalizat in functie de stilul si nevoile tale. Fiecare element al casei, de la pereti la cele mai mici accesorii decorative, necesita atentia ta, iar covoarele nu fac exceptie.
Iti aratam in continuare care sunt cele mai importante repere de care trebuie sa tii cont in alegerea covorului adecvat, astfel incat sa-l integrezi perfect in schema de design si nevoile cotidiene ale locuintei tale, iar tu sa te poti bucura de confortul dorit.
Cum stabilesti dimensiunile
Inainte de a achizitiona un covor pentru orice spatiu, este esential sa efectuezi masuratori precise. De exemplu, in living, dimensiunile covorului depind de cele ale zonei de sedere. Ar trebui sa fie suficient de mare pentru a-l putea aseza sub canapea si fotolii sau cel putin sub picioarele din fata ale acestor piese de mobilier.
Dimensiunea covorului nu trebuie sa impiedice deschiderea usilor din incapere si nici sa fie prea mic, deoarece astfel isi va pierde rolul de a oferi confort si nu va reusi sa delimiteze clar zona de socialiazare.
In dormitor, poti sa plasezi unul sau doua covoare mici, in functie de asezarea patului, in asa fel incat sa nu calci direct pe parchet dimineata. O alternativa ar fi amplasarea unui covor mare sub pat, care sa iasa de sub lateralele patului cu cca 60-70 cm, in asa fel incat sa ajunga si sub picioarele noptierei, pentru a crea o atmosfera relaxanta.
In camera copiilor, covorul este foarte util pentru a oferi caldura si confort in timpul jocului. Dimensiunile acestuia nu mai depind neaparat de crearea unui aspect armonios, desi estetica are, si de data aceasta, importanta ei, ci de acoperirea strategica a pardoselii reci si dure acolo unde copii se joaca cel mai mult.
Cum alegi stilul covorului
Nu stii ce stil de covor sa alegi pentru camera ta? E drept ca gama de designuri este foarte variata, de la covoare moderne, geometrice sau minimaliste la etnice, florale sau traditionale, insa cel mai simplu este sa tii cont in alegerea ta de stilul decorativ al incaperii. Intr-un spatiu amenajat minimalist, un covor turcesc va parea complet rupt de peisaj, insa unul cu modele geometrice subtile se va integra armonios.
Stilul covorului nu se refera doar la designul acestuia, ci si la tipul firului. Cele cu fir lung, cunoscute si sub denumirea de covoare shaggy, pot fi integrate cu succes in decorul unei camere cu trafic scazut, precum dormitorul. Pentru living sau camera copiilor, insa, mai bine comanda un covor online de pe doraly.ro, cu fir scurt, tesut la masina. Il vei curata mult mai usor cu aspiratorul si iti va oferi confortul de care ai nevoie.
Ce culori trebuie sa aiba covorul potrivit
Te poti raporta la nuantele pardoselii si mobilierului cand alegi culorile covorului. De exemplu, daca in living pardoseala si canapeaua sunt in nuante de maro, un covor in tonuri de galben va crea un contrast atractiv. Un truc preferat al designerilor de interior este sa aleaga intai un covor statement pentru o incapere, iar in functie de nuantele ce se regasesc in acesta sa adauge piesele de mobilier si elementele decorative. In felul acesta amenajarea va fi una armonioasa si perfect echilibrata cromatic.
Un covor potrivit nu numai ca poate imbunatati aspectul unei incaperi, ci poate schimba complet atmosfera acesteia. Tine cont de sfaturile prezentate mai sus si vei putea achizitiona cu usurinta covorul ideal pentru a-ti transforma camera intr-un spatiu confortabil si placut.