Cum sa alegi ATV-ul potrivit pentru activitatile tale preferate

0
54

Un vehicul pe 4 roti, excelent de utilizat pentru terenurile off-road, forestiere si extraurbane, este ATV-ul. El este intalnit atat in turism, pentru plimbari relaxante in padure, cat si la gospodarii – pentru treburile casnice sau pentru diferite alte activitati care necesita trasee neconventionale, denivelate.

Daca esti in cautarea modelului de ATV potrivit pentru activitatile tale preferate, atunci vezi mai multe aici si alege intotdeauna dintre vehiculele oferite cea mai buna varianta! Tine cont de sfaturile oferite in articolul prezent pentru a investi in ATV-ul off-road potrivit!

Tipuri de ATV

In functie de activitatile, de experienta, de dificultatea drumului si de frecventa cu care utilizezi ATV-ul, exista mai multe tipuri pe piata dintre care poti alege. Asadar, iata cum investesti in vehicul in functie de nevoile tale, cat si de specificatiile acestuia.

ATV entry-level

Un vehicul entry-level este, asemeni numelui, destinat persoanelor incepatoare, care inca nu au experienta drumurilor off-road. ATV-urile acestea mai poarta si denumirea de „ATV sau vehicul recreational”, avand o inaltime mai mica – spre deosebire de celelalte tipuri.

Ofera confort, manevrabilitate excelenta, stabilitate si siguranta. Majoritatea ATV-urilor din aceasta categorie au transmisie automata, iar capacitatea motorului este cuprinsa intre 125 cc si 250 cc.

ATV-urile entry-level sunt potrivite pentru cei care nu au mai condus niciodata un vehicul offroad, fiind totodata excelente pentru o școală de ATV sau pentru turism: unde clientii inchiriaza astfel de vehicule pentru a se plimba o perioada de timp cu acestea.

ATV sport

Gata de aventura? ATV-ul sport este destinat persoanelor cu experienta drumurilor offroad, denivelate, forestiere si montane. Construit special pentru momente palpitante si distractive, acest model pune la dispozitie motor puternic, suspensii rezistente la impact, drumuri lungi si alte obstacole intalnite, manevrabilitate excelenta, cat si diferite accesorii pentru protectia ta si a vehiculului.

Capacitatea motorului poate fi cuprinsa intre 250 cc si 700 cc, iar aspectul ATV-urilor sport este cu totul deosebit. Ele au o forma dinamica si sportiva, asemeni motocicletelor Enduro sau pentru alte activitati motocross.

ATV utilitar

ATV-ul utilitar este acel tip de vehicul indispensabil pentru curtile de la tara sau pentru cabanele montane si izolate deoarece iti va oferi doar avantaje! Un astfel de model nu este totusi folosit doar de catre persoanele civile, ci este adesea intalnit si in activitatile offroad ale politiei, cat si utilizat de catre vanatori, pescari, padurari etc.

Un ATV utilitar este deci folosit pentru numeroase sarcini grele, dificile. De aceea, el are motor puternic, stabilitate excelenta si diferite accesorii suplimentare, de la cutii pentru depozitare la motor cu racire cu apa sau chiar prize electrice auxiliare.

Daca vrei sa investesti intr-un astfel de produs, atunci tine minte ca el poate fi folosit pentru lucrari agricole, activitati de camping, troliere, curatarea zapezii sau a diferitelor obstacole de pe drumul forestier, dispersarea semintelor si alte activitati in gradina, cat si pentru transportul de materiale, unelte, hrana etc.

Caracteristicile ATV-urilor

Dupa ce te-ai hotarat pentru ce doresti sa cumperi un ATV: turism, sport, transport sau alte activitati, este necesar sa ai in vedere cateva caracteristici care diferentiaza un model de altul. De exemplu, daca-l vei folosi pentru vanatoare, atunci alege un ATV cu motor electric deoarece este silentios. Pe de alta parte, un motor cu motorina va putea transporta cantitati mai mari de materiale, fiind deci eficient in gospodarie, pentru treburile cotidiene.

Alte aspecte de luat in considerare sunt capacitatea motorului, cutia: manuala sau automata, suspensiile: semi-rigide sau independente, franele: pe disc sau tambur, brandul si, bineinteles, costul vehiculului, a accesoriilor si echipamentului de protectie.

Fie ca esti la inceput de drum sau ai deja experienta cu drumurile off-road, ATV-ul este o modalitate excelenta prin care poti rezolva rapid treburile casnice din gospodariile de la tara sau cele montane, sa incerci activitatile tale favorite in natura sau sa il folosesti pe acesta pentru turism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.