Cum poti mari presiunea apei: Sfaturi si idei

0
243

Sa incepi sau sa sfarsesti ziua cu un dus cu presiune mica poate fi frustrant. In cazul in care si presiunea robinetelor este mica, acesta e un semn clar ca trebuie sa faci demersuri pentru a mari presiunea apei. Afla cum poti identifica problema si cum o poti remedia, cu sau fara ajutor specializat.

Contacteaza vecinii

Primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand apa curenta nu mai are presiune este sa iti contactezi vecinii. In cazul in care trec printr-o situatie similara, atunci cel mai probabil este cauzata de sistemul municipal de apa si canalizare. Precum conductele din casa ta, acest sistem poate sa sufere din cauza scurgerilor, dopurilor sau oxidarii.

Elimina dopurile din conducte

De-a lungul timpului, tevile pot dezvolta depozite minerale. In cazuri extreme, diametrul tevilor poate sa scada pana cand se infunda complet, impiedicand astfel apa sa treaca prin ele si limitand presiunea apei de la dus sau a robinetilor.

Daca situatia nu este atat de grava incat sa trebuiasca sa inlocuiesti sectiuni de teava, atunci poti sa incerci sa dizolvi mineralele care infunda sistemul la nivelul robinetilor si al capetelor de dus. Scufunda-le in otet si lasa-le peste noapte, curata-le in dimineata celei de-a doua zi si apoi monteaza-le la locul lor. Daca acest lucru nu functioneaza, inseamna ca depozitele sunt localizate in alta parte si e nevoie sa chemi un instalator pentru a rezolva problema.

Deschide la maxim valva de apa

Casa ta are o valva principala de apa. Localizeaz-o si verifica daca este complet deschisa. Uneori, aceste valve sunt lasate accidental partial deschise dupa reparatii si mententata a sistemului de apa curenta. In cazul in care scaderea in presiune coincide cu faptul ca un instalator a facut recent niste lucrari la casa ta, atunci problema s-ar putea sa fie usor de rezolvat. Daca instalatorul si-a terminat lucrarea si a redeschis valva de apa, dar nu si-a dat seama ca nu a deschis-o complet, tot ce trebuie sa faci este sa verifici acest lucru.

Înlocuieste reductorul

Multe locuinte care depind de sistemele de apa si canalizare publice au un reductor de presiune al apei. Cand acesta se strica, presiunea apei scade gradual, reducand viteza apei care curge prin robinete. Pentru a rezolva problema, reseteaza sau schimba aceasta piesa, sau (si mai bine) cauta un instalator care sa faca acest lucru.

Identifica scurgerile

Tevile crapate sau care au suferit avarii pot sa duca la scurgeri nedorite de apa care „fura” din presiune. Ca sa iti dai seama daca tevile au fost deteriorate, inchide toate robinetele din interior, apoi inchide valva principala de alimentare a casei tale si noteaza numarul care apare pe contorul de apa. Apoi asteapta cateva ore si verifica din nou contorul. Daca numarul de metri cubi a crescut, atunci e un semn clar de scurgere si e timpul sa chemi un profesionist.

Tevile din otel galvanizat sunt mai vulnerabile la coroziune de-a lungul timpului, asa ca daca te decizi sa le inlocuiesti, opteaza pentru unele din plastic sau din cupru. Desi e un proiect costisitor, inlocuirea tevilor va face mult mai mult decat sa iti imbunatateasca experienta la dus. Pe langa ameliorarea presiunii mici, vei minimiza sansele scurgerilor viitoare si vei imbunatati si calitatea apei, care nu va mai fi contaminata cu rugina care rezulta din corodarea tevilor.

Instaleaza un hidrofor

S-ar putea dovedi ca problema nu este doar a ta, ci a intregului cartier. Forta gravitationala si distanta parcursa sunt doi factori principali care influenteaza negativ presiunea apei. Daca apa este transportata pe distante mari de la sursa sau trebuie sa urce pe coloana ca sa ajunga la tine, atunci va fi afectata si presiunea. Pentru a o restabili, ia in considerare instalarea unui hidrofor care sa pompeze apa pentru locuinta ta.

Oricare ar fi problema care cauzeaza presiunea mica a apei, identific-o din timp si apeleaza la un specialist in cazul in care acesta este mai complexa decat inlocuirea unei piese precum robinetii sau deschiderea completa a valvei principale de alimentare. Astfel te vei putea bucura din nou de apa cu presiune dimineata cand faci dus, sau in orice alt moment in care ai nevoie de apa curenta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.