Cum poti deveni o persoana mai independenta ?

Toti oamenii isi doresc sa fie mai independenti, sa se poata descurca pe cont propriu, dar de cele mai multe ori sunt mai dependenti decat cred de cei din jur. Altii se afla intr-o relatie in care depind foarte mult de un partener nepotrivit. Independenta este parte a procesului de dezvoltare personala a fiecaruia.

Pentru a ajunge in punctul in care te simti total independent, trebuie sa urmezi cu precizie cativa pasi decisivi. Acestia sunt : cunoasterea de sine, stima de sine, imposibilitatea de a cere permisiunea cuiva, detinerea unui caracter puternic, posibilitatea de a te simti bine chiar si atunci cand esti singur, modalitatea prin care sa te ierti pe tine insuti, dar si pe cei din jurul tau.

La baza castigarii independentei propriu zise se afla diferite motive.Indiferent care sunt acestea, puterea sta in decizia ta proprie. Partea buna este ca poti sa devii ceea ce iti doresti, insa necesita sa depui ceva eforturi si sa fii consecvent. Incepe prin a te cunoaste mai bine pe tine insuti, pentru a sti exact cine esti.

Scrie un jurnal sau mediteaza pentru a vedea in profunzime pentru a vedea care sunt de fapt valorile care te definesc. Trebuie sa iti accepti si partile mai putin bune si sa le accepti ca atare. Acesta este pasul esential, fara de care nu poti sa devii independent.

Dupa ce afli cine esti, trebuie sa te iubesti si sa te respecti exact asa cum esti, pentru a-ti castiga stima de sine. Atunci cand esti independent, trebuie sa te simti confortabil in propria piele si sa ai puterea de a lua deciziile cele mai potrivite, indiferent de situatie.

Nu mai cere permisiunea nimanui, cu privire la ceea ce vrei sa faci. Cauta-ti un loc de munca, fa-ti o relatie noua fara sa ceri voie nimanui. Nu mai cere permisiunea nici pentru lucrurile importante, pentru ca nu ai nevoie de acceptare atunci cand esti independent.  Odata cu acest lucru va trebui sa inveti sa accepti consecintele si sa-ti asumi responsabilitatea pentru tot ceea ce faci.

Acum e timpul sa devii mai asertiv, sa fii tu cel care are ultimul cuvant, nu ceilalti. Acesta este un mod de a te respecta pe tine in raport cu ceilalti, fara sa le aduci nici un fel de jignire.  Invata sa te simti bine si singur, nu doar cand esti in compania cuiva. Timpul petrecut de unul singur este foarte bun pentru a reflecta de fapt la comportamentul tau si la trairile tale de-a lungul timpului, identificandu-ti astfel mai usor nevoile.

Fa-ti un plan si urmeaza-l cu strictete. Analizeaza-ti temerile si defectele si porneste increzator in drumul spre independenta. Atunci cand apar diferite probleme, gaseste cea mai buna metoda de a le gestiona rapid si eficient. Cu timpul iti vei dezvolta abilitatile care te ajuta in viata.  Nu este usor sa devii independent, insa daca urmezi acesti pasi esentiali, vei fi mult mai aproape de obiectivul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.