Cum poti avea un abdomen plat si ferm atunci cand dieta și sportul nu dau rezultate

Activitatea fizica si alimentatia sanatoasa sunt, deseori, cheia catre o silueta de vis, la care ai visat dintotdeauna. Totusi, in anumite cazuri, este posibil ca acestea sa nu aduca in totalitate rezultatele dorite. Zona abdominala acumuleaza depozite de grasime foarte rezistente, care pot fi greu de eliminat.

Daca ai optat pentru un stil de viata activ si ti-ai modificat dieta, dar grasimea de pe abdomen se incapataneaza sa ramana acolo, o interventie de ordin estetic ar putea fi raspunsul. Apeland la o procedura de lipoaspiratie pe abdomen, vei putea sa elimini acele depozite inestetice care iti dau batai de cap.
Ce este lipoaspiratia?
Lipoaspiratia reprezinta o metoda de remodelare corporala prin care tesutul adipos in exces este extras din diferite zone ale corpului. Aceste zone includ, desigur, abdomenul, dar si coapsele, fesele, spatele, bratele, sau chiar fata. Metoda este recomandata in special persoanelor normoponderale sau celor care au reusit sa piarda un numar mare de kilograme, dar grasimea inestetica inca nu a disparut.
Avantajele lipoaspiratiei in zona abdomenului
Zona abdominala acumuleaza deseori cantitati mari de grasime care sunt foarte greu de pierdut. Aceste depozite pot fi persistente in cazul in care persoana a suferit o scadere foarte mare in greutate si, de cele mai multe ori, solutiile precum dietele si sportul nu sunt 100% eficiente.

De asemenea, aparitia acestor depozite de grasime poate avea cauze genetice. In acest caz, procedura de lipoaspiratie este singura solutie la care poti apela pentru a elimina cu succes tesutul adipos de pe abdomen.

Aceasta reprezinta o interventie destul de usoara, nedureroasa in care se pot elimina cantitati destul de mari de grasime. Exista riscul de a aparea mici dureri si tumefieri in urma interventiei, dar acestea dispar rapid. De asemenea, medicul va prescrie si un tratament cu analgezice ce va trebui urmat dupa operatie.
Conditii pentru realizarea lipoaspiratiei abdominale
In primul rand, lipoaspiratia este o procedura de modelare a corpului si nu o metoda de slabit, asa ca se adreseaza doar persoanelor care au pierdut deja in greutate sau care nu doresc sa urmeze o astfel de cura.

Pentru ca operatia sa fie una de succes si rezultatele sa fie permanente, este nevoie sa fi atins deja o greutate stabila. In cazul in care greutatea ta se va modifica in continuare, exista riscul de aparitie a vergeturilor sau a altor semne.

De aceea, este necesar si ca pielea ta sa aiba un grad de elasticitate mai ridicat, pentru a reactiona in mod corespunzator la schimbarile pe care le va suferi. Pielea trebuie sa revina la forma initiala, cea de dinainte de acumularea grasimii in exces. Astfel, urmele interventiei estetice nu vor fi vizibile si abdomenul va avea un aspect plat si uniform.
Durata interventiei si recuperarea
Lipoaspiratia poate dura intre una si trei ore, in functie de cantitatea de grasime care trebuie eliminata. Recuperarea este, de asemenea, rapida si difera in functie de nivelul de dificultate a operatiei. De exemplu, in cazul unei interventii usoare, ti-ai putea relua activitatea normala chiar si dupa doua sau trei zile de repaus. In general, perioada maxima de vindecare si de disparitie a umflaturilor si vanatailor este de 10 zile.

Abdomenul reprezinta una dintre cele mai dificile zone de sculptat, din cauza acumularii de grasime in mod inestetic. Atunci cand aceste depozite sunt greu de eliminat prin sport si alimentatie sanatoasa, o solutie care nu da gres este procedura de lipoaspiratie la nivelul abdomenului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.