Cum pot fi folositi magnetii in scoala?

Toti parintii si toti profesorii cauta solutii cat mai eficiente pentru educatia celor mici. Intr-o lume aflata intr-o continua schimbare, o educatie formala foarte bine gandita si alternativa care sa le permita celor mici sa ia cele mai bune decizii sunt extrem de importante.

Din fericire, avem din ce in ce mai multe instrumente prin care le putem oferi copiilor o educatie perfecta.Unul dintre aceste instrumente este magnetul.

Ce este magnetul?

Este un material care poate produce camp magnetic, ceea ce ii confera capacitatea de a atrage materialele feromagnetice.Descoperit inca din Grecia Antica, megnetul a evoluat constant si a ajuns sa fie prezent astazi in extrem de multe domenii de activitate umana: in telefoane, in cuptoare cu microunde, in cartile de credit, in boxe, in sistemele de inchidere a usilor, etc.

Printre modalitatile de utilizare a magnetilor se numara si cea din activitatea scolara. Fie ca vorbim despre magneti pentru experimente scolare  sau despre simpli magneti folositi pe tablele magnetice, acestia sunt o parte importanta din tot procesul de educatie.

Cum pot fi folositi magnetii in scoala?

  • Peretii pot fi vopsiti cu vopsea magnetica. In felul acesta, intreaga suprafata a peretilor din clasa se poate transforma intr-un panou de prezentare, pe care copiii pot scrie, pot desena, pot lipi lucrari, etc.
  • Exista o multime de magneti care permit realizarea unor experimente inedite cum ar fi: kit-uri de levitatie magnetica, kit-uri prin care se pot indentifica polii magnetici, titireze magnetice care pot sa leviteze, etc. Cu ajutorul unor astfel de experimente, elevii vor putea invata in mod practic toate detaliile despre magnetism si modul in care functioneaza acesta;
  • Clasele pot fi dotate cutable magnetice. Tablele magnetice sunt mult mai avantajoase decat tablele clasice, din sticla. Acestea sunt construite din straturi de materiale feromagnetice si vopsite cu substante speciale. Pe langa faptul ca pe o tabla magnetica pot fi lipiti magneti, aceasta vine la pachet cu o multime de alte avantaje: este foarte usor de curatat, nu lasa mizerie ( asa cum se intampla in cazul tablelor pe care se foloseste creta), culorile markerelor destinate acestor table sunt mult mai vizibile si poate ingloba tehnologii care mai de care mai diversificate. Spre exemplu, in ultimii ani au fost dezvoltate table magnetice care pot afisa inclusiv fisiere media de pe calculator.
  • Decorul din clasa poate sa fie compus din tot felul de elemente magnetice. Exista foarte multe obiecte magnetice care pot fi atat educative, cat si foarte distractive: clepsidre magnetice, bilute care sunt atrase unele de altele si care se pot lua diverse forme sau rame magnetice, care pot fi lipite cu usurinta pe pereti magnetici. Decorul unei case poate sa fie, asadar, intr-o foarte mare parte magnetic.

Fara a necesita o investitie mare, magnetii pot fi extrem de utili in sala de clasa si de asemenea, pot reprezenta un instrument excelent pentru educatia celor mici. Fie ca esti profesor sau parinte, este bine sa ii iei in calcul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.