Cum ne alegem un set de anvelope all season

Daca va numarati printre cei care considera aceasta alegere, atunci ar fi bine sa va orientati spre oferta care sa va serveasca cel mai bine. Am luat in calcul una dintre cele mai raspandite dimensiuni de anvelope si anume 195/65 R 15.

In primul rand, daca locuiti intr-o zona montana aceste anvelope pot fi mai putin recomandate pe timpul iernii. Frigul, inghetul, zapada sau poleiul sunt principalii adversari ai pneurilor all season. Prin urmare, ne vom referi mai mult pentru utilizatorii care locuiesc in zonele de ses sau campii.
Primul element pe care credem ca ar trebui sa-l luati in considerare este aderenta. Verificati ca aceasta sa fie cat mai buna, de preferat de gradul B sau A pe ploaie. Pe asfalt uscat, toate pot merge bine.

Dar atunci cand asfaltul este acoperit cu o pelicula de apa, va doriti ca pneul sa aiba o capacitate de descarcare buna. Din fericire, pneurile all season sunt proiectate cu mai multe canalizatii intru-cat trebuie sa descarce si zapada pe timp de iarna. Daca la zapada sunt mai mult sau mai putin eficiente, pe ploaie se comporta destul de bine.

Indicele de zgomot. Chiar daca la prima vedere acest indice este irelevant, realitatea este cu totul alta. Astfel, din cauza zgomotului produs de anvelope, orice calatorie la drum lung va fi acompaniata de un fundal sonor neplacut. Unii soferi chiar au avut senzatia ca masina are ceva probleme mecanice.

Dar chiar si daca va asumati zgomotul si sunteti constient ca nu provine de la alta componenta a masinii, trebuie sa stiti ca pe timp indelungat un zgomot de peste 70 dB produs de o anvelopa duce la o accentuare a oboselii. Pe scurt, un drum de peste patru ore va va obosi, din cauza zgomotului, ca unul mult mai lung.

Verificati norma de consum. Teoretic, aceasta ar trebui sa fie ultima pe lista prioritatilor atunci cand vine vorba despre siguranta. Totusi, daca prioritatea dumneavoastra este ecologia si economia, atunci aceasta ar trebui sa fie pusa pe primul plan.

Pe dimensiunea amintita mai devreme, exista cateva oferte am spune noi acceptabile. Unele care ofera si o clasa de aderenta satisfacatoare, si un indice de consum acceptabil si nici nu sunt cele mai zgomotoase de pe piata. Cu alte cuvinte, exista pneuri care sa aiba indicii C-B de aderenta si zgomot de maxim 70 dB. Pretul acestora, desigur, nu este unul foarte scazut. Dar ar fi printre variantele acceptabile din cat mai multe puncte de vedere.

La final, decizia va apartine in totalitate. Dar, daca totusi considerati ca anvelopa all season este cea mai buna solutie pentru dumneavoastra, apelati la consultanta unui magazin online de specialitate pentru a alege modelul potrivit. Daca masina dumneavoastra are anvelope adecvate, calatoria va fi mai placuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.