Daca ai decis sa-ti transformi masina intr-un atelier mobil pentru a veni in ajutorul ghinionistilor care au ramas in pana, portbagajul va deveni principalul spatiu de depozitare pentru scule. Totusi, nu poti sa arunci pur si simplu sculele in portbagaj si sa pleci la drum, asa ca e nevoie de putina organizare.
Noi te putem ajuta cu cateva ponturi in acest sens si te invitam sa parcurgi randurile care urmeaza, daca esti interesat.
Pune sculele in cutii
Ai nevoie de niste cutii de scule speciale, in care sa poti aranja toate uneltele pe categorii, astfel incat sa-ti fie usor sa le gasesti cand ai nevoie de ele. In plus, sculele aranjate in cutii sunt mai usor de transportat si nu se vor lovi de marginile portbagajului cand pui frana sau treci peste o groapa.
Foloseste o plasa pentru portbagaj
Plasa pentru portbagaj te ajuta sa organizezi mai eficient spatiul pe care il ai la dispozitie, separand zona pentru scule de cea in care vrei sa depozitezi alte lucruri. De asemenea, plasa pentru portbagaj asigura si o mai buna fixare a obiectelor transportate, asa ca trusele de scule vor ramane exact acolo unde le-ai asezat.
Monteaza rafturi speciale
Rafturile pentru scule sunt o solutie foarte eficienta prin care masinile pot fi adaptate pentru diferite activitati profesionale. Spre exemplu, rafturile auto potrivite pentru autovehiculele Mercedes Benz pot fi adaptate in functie de modelul masinii si de nevoile utilizatorului, permitand depozitarea si fixarea cutiilor cu scule, precum si a altor accesorii necesare. Montarea rafturilor nu presupune modificari radicale ale masinii, iar materialele folosite sunt usoare si rezistente.
Astfel, cu ajutorul rafturilor auto, incarcatura este bine asigurata, iar portbagajul este perfect organizat.
Instaleaza un suport cu buzunare
Un astfel de suport este foarte util, pentru ca te ajuta sa transporti mai multe lucruri in portbagaj. Acesta se fixeaza simplu de tetierele banchetei din spate, astfel incat buzunarele sa fie in portbagaj.
In ele poti depozita obiectele pe care le tii de obicei aici, cum ar fi trusa de prim ajutor, extinctorul, bidoanele de ulei sau antigel, peria si carpele pentru curatarea masinii, racleta si alte lucruri marunte dar indispensabile. In acest fel, se creeaza mai mult loc in portbagaj si poti organiza mai bine sculele.
Improvizeaza sisteme de prindere
Daca portbagajul nu este dotat cu mai multe carlige, poti improviza sisteme de prindere cu ajutorul unor carabiniere rezistente. Vei gasi de buna seama 2-3 locuri unde sa poti sa le agati, iar apoi poti fixa cu ajutorul lor cutiile cu scule si alte obiecte.
Rabateaza bancheta
Multe modele de autoturisme permit rabatarea banchetei din spate, iar aceasta este o solutie eficienta daca trebuie ca transporti o piesa cu o lungime mai mare, cum ar fi o bara de masina. Rabatand bancheta, spatiul portbagajului se extinde si in interiorul habitaclului, iar astfel poti transporta si obiecte care n-ar fi incaput acolo in mod normal.
Pastreaza portbagajul curat
Dupa fiecare interventie, sunt sanse mari ca portbagajul sa se murdareasca, iar lucrurile nu trebuie lasate asa. Curata portbagajul ori de cate ori este nevoie si nu lasa murdaria sa se acumuleze, pentru ca ar putea avea repercusiuni negative asupra masinii. Daca ti se pare ca portbagajul se murdareste foarte des, apeleaza la o prelata sau o husa de protectie pe care sa o intinzi opri de cate ori depozitezi acolo sculele.
Daca nu tii masina in garaj sau in curte si esti nevoit sa o parchezi pe strada, evita sa lasi scule foarte scumpe in portbagaj, pentru ca poti avea surprize neplacute. Nu poti sa stii cand te fileaza un „binevoitor” si observa ce lasi in portbagaj, pentru ca apoi sa nu reziste tentatiei…